Devlet ile HÜKÜMETLER arasında ki farkı ögrendiğiniz zaman bu yazıyı tekrar düzenlersiniz diye umuyorum.
Devlet asla AK SAKALLI ,AK AMPULLU değildir.
Devlet şuan bana bu yazıyı yazmanız için size imkan sağlayan kurumların bütünüdür.
Keşke dua ediyorum bu KARALANAN kurumlar özelleşsin ve o zaman bu İSYAN eden öğrencilerin pişmanlıklarını hepimiz görelim.
Bir tane kurumun şubesinde ki bir tane müdür hatası yüzünden kaldı ki müdür hatalı mı kimse bilmiyor , herkes konuşmayı sever ülkemizde. Koskoca bir kurum ve orada çalışanlar lekelenemez.
Kaç kişi okudu , ekmek yedi o kurumlar. Biraz insanda ahde vefa olur.
Devletin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.
Ben Siyaset Bilimi dersini Ahmet Taner Kışlalı'dan aldım.
Devlet bürokratik bir gelenek, bir sistem olmaktan çıkıp hakim gücün sopası haline geldiğinde tüm kutsallığını yitirir.
Bir devletin iktidar dışı bürokratik aklı kalmamışsa artık o ülkede devlet ve iktidar aynı şeydir.
Bir ülkede bürokratlar iktidarın her türlü kanunsuz emrini yerine getiriyorsa o ülkede devlet ile iktidar ayrımı kalmamıştır.
Şimdi biri gidip kızını kaybeden anne babaya liyakatsiz bir müdürün suçlu olduğunu anlatsın.
O insanlar kızlarını müdüre değil devlete emanet ettiler. Oraya adam gibi müdür koymak çocukları korumak devletin işi.
Bu iş bir müdür meselesi değil.
Mesele devletin kaynaklarının sığınmacılara kullandırılması nedeniyle öğrenciye, emekliye kaynak kalmaması.
Bu ülkenin kolluk kuvvetleri sınırdan geçen kaçaklara ses çıkarmıyorsa o ülkede devlet ile iktidar ayrımı kalmamıştır.
Çünkü devletin kolluk kuvvetleri sınırını korur, vatandaşının hakkını savunur, kaçağa göz yummaz kanunu uygular.
Devletin organları kanunları uygulamıyorlarsa iktidarın emirlerini uyguluyorlarsa orada devlet iktidar ayrılmaz.
Gücü elinde bulunduranların işine gelmeyen insanlar şafak operasyonu ile alınırken güç sahipleri ile ilişkileri olanlar hakkında soruşturma bile açılmıyorsa hangi devletten bahsediyorsunuz?
Devlet iktidardan bağımsız yürüyen bir bürokratik akıl ve gelenektir.
Ama bu ülkede artık iktidardan ayrı bir büroktatik akıl ve gelenek kalmadığı için öyle devlet ve hükümet ayrımı diye bir şey kalmadı.
Asıl siz 10-20 seneye kalmaz çok güvendiğiniz devletin başınıza ne işler açabileceğini tecrübe edeceklsiniz.