BENDE BUNU ANLAMIYORUM !
adam zaten hata yapmış , hatasını kabul etmiş ve herkes kendince ( iyi niyetli olarak ) tavsiye veriyor , yada kendi izlediği yolu yapıyor ?
SORU ÇOK BASİT ? ne yapabilirim , nereye şikayet edebilirim.... buraya odaklanarak cevap verilirse post sahibinin daha çok işine gelecektir.... ( ama zahmet verip , duyarlı olup öyle yada böyle cevap verdiğiniz için bende teşekkür ederim.)
YASAL ZORUNLULUK OLARAK : avukat tut diyorum.
BENİM TAVSİYEME GELİNCE : demişsin ki , postlarımı kullanıyor , logomu kullanıyor.
böyle kötü niyet olduğunda ve fiziki kanıt olduğunda hiç münakaşaya girmeyeceksin.
senin tasarımları kullandığı hesapların hemen ekran görüntülerini alıp , birde basit bir dilekçe yazıp/yazdırıp , elindeki iş verme , sipariş teslim etme , konuşulan miktar kısımları olan yazışmalarında çıktısını alıp , nöbetçi savcılığa nitelikli dolandırıcılık suçundan şikayetçi oluyorsun. sonrasını bırak o düşünsün.
SONRA NE OLUR ? elindeki delillerle beraber , kovuşturma aşaması sonrası arabuluculuğa aktarılırsınız , sen normal anlaştığınız tutarı (Örn: 1.000 TL yi ) alırsın , haricen seni durduk yere uğraştırdığı , zor duruma soktuğu , iş kaybı , demorilize edişi vs vs vs bahaneler ile +10K maddi manevi tazminat talep edersin, vermezse de işi hukuka taşımak istiyorum dersin , ki muhtemelen elindeki delillerle kazanırsın , bu sefer de 100bin ile 250 tl arası maddi manevi dava açarsın , +dosya-vekalet ücretleri cabası.
karşı taraf sabıkaya işlenmesin diye , daha büyük talepler açılmasın diye arabuyluculukta taleplerine olumcu cevap verebilir.
yaşını bilmiyorum ama , ÖNCE AİLENE DANIŞ , sonra gerek görürseniz avukat tutar ve kendisiniz başvurursunuz