Whatsapp business kullanıyorum ve özellikle ''r10 üzerinden geliyorsanız lütfen üye profilinizi iletin'' şeklinde bir karşılama ekledim.
Çalışma saatlerim de ayarlı, her türlü önlemi almışım kendimce.

Ancak buna rağmen Pazar tatil günü olmasına rağmen yazan, sesli arayan, sabah 04.00 de yazan o kadar çok kişi oluyor ki.

Bir de bazı hadsizler var ki misal 20.56 da yazmış, 21.02 de yazdığı şu: '' kimse varmı'' Okuyorsa selam olsun buradan o çok saygılı arkadaşa. Engelli zaten kendisi.

Bazı arkadaşlar takılma etme şeklinde yorumlar yapıyor ancak böyle hususlar önemlidir maalesef.
Yahu akşamın bir vakti yazmaya çekinmiyor, ne istediği belli değil, utanmadan 6 dakika beklemeye tahammülü yok. ( belki yemek yiyoruz, belki ihtiyaç gideriyoruz vs )
Bu tarz kişiler ile ticaret mi yapılır?

Burada önemli olan hoşgörülü olmak belki ama müşteri adayları da biraz olsun nezaketli ve empati ile yaklaşmalıdır.

Bir de şu hususa dikkat çekmek istiyorum bu konu vesilesi ile; bir dükkana girdiniz diyelim, iyi günler, iyi akşamlar, merhaba gibi kelimeler ile başlanır değil mi.

Yahu ''s.a'' nedir? Düzgün bir selam vermeyi bile çok görüyorsa o insandan ne hayır gelir? Selam veremiyorsan bir Merhaba yazarsın mesela. ne kaybedersin ki?
Hani sürekli konuştuğunuz yazıştığınız biri olur o an s.a falan denilebilir bu ayrı bir husus. Samimiyet vardır en azından.
Ancak daha dakika 1 s.a yazan biri benim o an sinirlerimi zıplatmaya yetebiliyor.
Daha ilk gelen direkt ''kardeşim, reis, kral bir bakarmısın'' diye gelebilliyor mesela. Anında engeli atıyorum.

Biraz olsun nezakete önem vermeliyiz bence.