Cycl0ne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asansörlerde fren sistemi yok mu ki? Halat kopsa bile durdurması gerekmez miydi? Bilmediğimden soruyorum.

allah rahmet eylesin 🥲
Birgün'de yazdığına göre kişi kabinle duvar arasına sıkışarak vefat etmiş sanırım. Haber sitesinin yalancısıyım, emin değilim. Temmuz 2023'ten itibaren iç kapı zorunluluğu getirildi zaten ki böyle bir yurtta iç kapı olmayacağını sanmıyorum. Halatı isteseniz de koparamazsınız. Bir asansörün bu kadar uzun mesafeden düşmesi bir dizi olaylar silsilesine bağlı çalışır. Burada muhtemelen birden fazla ihmal var. 15 kişilik asansörün pratikteki hesabı 15x75kg olarak hesaplanır. 16 kız öğrencinin bu kadar ağır olacağını da sanmıyorum.

waptayiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asansör bakımı Eylül'de yapıldı diye belirtilmiş ama şartnameye uygun mu yapılmış belli değil. Elektrik Elektronik Mühendisiyim Bu sektörde tanıdıklarımda var uygunsuz bir asansöre kırmızı veya sarı etiket verildiğinde etiketi veren mühendisler çalıştığı şirkete şikayet ediliyor. Bunu denetlemesi gereken de Belediyeler ama iş rantta dönmüş bu sektörde.

Dipnot: Bu arada kontrol şirketleri belediyenin ruhsat verdiği şirketler.
Kontrol şirketi dediğiniz aslında A tipi muayene kuruluşlarıdır üstadım. Yetkiyi ve ruhsatı Bakanlık verir, protokolü Belediye imzalar. Asansör bakımını ise bildiğimiz asansör firmaları yapar. Dolayısıyla, Belediye bu işte en son kabahati olan makamdır eğer geçerli bir protokolü varsa.