Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba dostlar Dan.com ve benzerleri hakkinda bir soru soracagim.

Bircok domain kaydetme firmasinda firma ici transfer mevcut.
Ornegin domain Wordpress.com'da wordpress.com diger bir hesaba transfer edilebiliyor.

Dan uzerinden bir domain satildiginda nasil teslim ediliyoyor.
1 domaini Dan'da satmadan once kaydettigimizde transfer kilidi 60 gun zaten kapalidir. Karsi tarafa transfer kodu vermek icin beklemeliyiz. Peki boyle bir durumda Dan'dan domain sattigimizda, benden domain alan kisiye benim domain su firmada orda hesap acin ben domaini size gondereyim mi diyorum, veya karsi tarafa transfer kodu varsa mi gonderiyorum? Sistem tam olarak nasil isler basit birkac cumleyle yazarsaniz sevinirim

tesekkur ettim.
cnrzdmr83 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de takipteyim.
CanDostu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
60 gün kilidini zaten söylemişsiniz. Satışlarımda 60 gün kilidi olan domain yoktu. Olanlar için nasıl bir prosedür var bilmiyorum. Mantık yürütecek olursak satışı yapılamıyor. Onun dışında kalan satışa uygun domainler için; size teklif geldi ve kabul ettiniz diyelim. Zaten sizi alıcıyla görüştürmüyorlar. Alıcının önemli sorusu varsa aracı olup size iletip cevabı da karşı tarafa iletiyorlar. Ödemeyi alıcı yaptıktan sonra, size alıcı ödemeyi yaptı, bize transfer kodunu iletin diyorlar. Transfere hazır hale getirip, transer kodunu veriyorsunuz. Alıcı domaini aldıktan sonra (alıcının domaini transfer ettiğinin tespitine dair yöntemleri mevcut) komisyonlarını alıp size belirlediğiniz ödeme kanalı vasıtasıyla ödeme geçiliyor. Ortalama 2 - 3 iş günü içinde ödemeniz yapılmış oluyor.
Tesekkur ederim.
Biraz arastirdim.
Genelde domain yeni ise 60 gun transfer kilidi acilamiyor. Bu durumda hesaplar arasi transfer ile islemler gerceklesiyor.
DAN firmasinin tum domain kaydetme firmalarinda hesabi var. Chat kisminda transfer olarak "PUSH INTERNALLY' dediginizde hesaplar arasi transfer anlamina geliyor. Mesela size Godaddy icin bir mail ve ID veriyorlar. Mail ismi escrow@undeveloped.com seklinde oluyor. Siz Goddaddy hesabinizdan bu maile domaini gonderiyorsunuz.

Domain Dan firmasinin Godaddy hesabina geciyor, onlarda zaten ayni yontemle domaini sahibine iletiyorlar. Transfer codu sart degil yani. Cunku Backorder ile domain dusurdugunuzde domain yeni olmus oluyor ancak firma ici transfer ile aktarilabiliyor.

Bu nedenle Dan'in bircok firmada hesabi var once onlara firma ici transferle atiyormussunuz. Gayet kolay yani. Sistem basitmis.