2 yıl macbook pro kullandım bu yılda mac mini m1 16gb modeline geçiş yaptım.

Yaşadığın sorunun birinci muhtemelen monitörün ile alakalı. Ben 2k ve 144hz ile akıcı bir deneyim yaşıyorum. Yazı karakterlerinin keskinliği v.s sorunsuz. Neden monitöründen kaynaklanıyor olabilir diyorum, çünkü bu monitörden önce msi'ın bir monitörünü sipariş vermiştim bahsettiğin gibi yazı karakterlerinde keskinlik yoktu ve göz yoruyordu. 1 gün kullanıp iade etmiştim.

2 cihazıda çift monitör ile kullandım.

Yıllardır windowsdan başka işletim sistemi kullanmayan biri olarak geçiş yaptığımda kendi farem mac ile uyumsuz oluğu için onu kullanamadım ve m590 aldım. Bir süre onu kullandım elime küçük geldiği için mx master 3 aldım. 2sinde de bahsettiiğin tarzda bir sorun fark edemedim. Tüm günüm pc'de geçiyor bahsettiğin sorunları yaşasam işkenceye dönerdi heralde. Benim deneyimim olumlu.

M1'de en belirgin hissettiğim farklarıda anlatayım. Önceki cihazım i7 işlemcili macbook proydu. Örneğin aniden 5 sekme birden açınca fan hızlanıyor vebir süre sonra tekrar yavaşlıyordu. Ancak her durumda fan sesi geliyordu sürekli. Sıcaklıkda normal tarayıcı sekmeleri ve photoshop açıkken 45 - 90 derece arası değişiyordu. Photoshop toplu işlemlerde v.s 90'a sabitliyordu. M1'de ilk hissettiğim fark işlemci sıcaklığı. Photoshop'da çalışırken ve ya tarayıcıda çalışırken 32 derece genelde. Nadiren bir kaç saniyeliğine 40'ları görüyorum. Photoshop toplu işlemlerde 2. monitörde video oynatırken 45 dereceyi görüyor. Cihazda fan var ama asla bugüne kadar fan sesi duyamadım. 4k render alırken bile fan sesi yoktu. Fan yok gibi birşey. İntel mac'lere göre gerçekten başarılı buluyorum.