Merhaba, öncelik olarak bu vefat eden öğrenci arkadaşların hepsinin ailesine sabır diliyorum. Twitter'da KATİLKYK isimli acılan başlığın tamamen bir hata olduğunu , konunun devletin bir kurumunu direk hedef alma şeklini almasının nedenini anlayamıyorum. O asansör aylık bakımları yapılmıyor mu? yapılıyor ise asansör firması rapor düzenlemedi mi? düzenledi ise bu rapor makina mühendisleri odasına iletilmedi mi? Kurum müdürünün bu konunun ne kadarından haberi var veya yok. Asansöre binen kişi sayısı hakkında çeşitli söylentiler var, bu rakamı bilmeden açıklamak , varsa suçlulukları aklamak olmaz mı? Twitter'da bu paylaşımları yapanlar yüzünden çıkan arbede sırasına yaralanan öğrenciler varmış. Peşin hüküm vermeden önce, savcılığın gerekli araştırma ve kovuşturmayı yapmasının yerinde ve olması gereken olduğunu düşünüyorum.
‘Konunun devletin bir kurumunu direk hedef alma şeklini almasının nedeni’ cümlesi için söylenecek çok şey var ama iş polemiğe uzar. İnsanımızın oturduğu yerden konuşma konusundaki azmi, o sorunu düzeltmek için aksiyon almaya gelince maalesef büyük bir vahamete dönüşüyor. Her gördüğü sorunun müsebbibi olarak da görmek istediğini direk gözünün önüne getirip cümlelere döküyor.