OguzTML adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2021 yılında Honda, 2008 model civic aracımı airbag değişimi için servise davet etti. Herhangi bir sorun yaşamamıştım ve benim bir talebim yoktu. Güvenlik için gerekli olduğunu söylediler, değişim yapıldı ve beni bedelsiz servis kağıdıyla uğurladılar. Aracımı satarken alıcıya servis kağıdını ve durumu söyledim, expere gittiğimizde exper yapacak kişiylede durumu paylaştım. Onlarda Honda'nın tüm exper firmalarını durumdan haberdar ettiğini söylemişti.

Ben Honda'nın vermiş olduğu belgeyle alıcıya herhangi birşey kanıtlamadan airbag değişiminin neden yapıldığını açıklayabilmiştim. Ancak sizin durum farklı olabilir. Ayrıca aracın airbag açması için illaki çok büyük kaza yapmasına gerek yok. Sensörlere hafif darbe geldiğinde de açabilir. Yetkili serviste alacağınız araç hakkında 'x' sorundan dolayı değiştiğine dair rapor alabilirseniz satarken başınız ağırmaz. Aksi taktirde sizden sonra satın alacak kişinin de kafasında aynı soru oluşacak ve bu sizin aracı satmanızı zorlaştıracak.
Hocam sorun şu ki servis bunu anlamak için bizi çağırdı ve genel kontrol için bir miktar para talep edeceklerini söyledi. Almadığım araca da bir bedel daha doğrusu eksper + bedel ödemek istemedim. Keşke servis direkt bunu verseydi ama maalesef