tavsisyelerim;
hevesle alacaksan alma hocam, tanıdığımın kedisi aşağı düştü balkondan çenesi ve bacağı kırıldı 35k veteriner masrafı ve özel mamalarıyla masraf artmaya devam ediyor şuanda.
dandik mama alırsın bu sefer sürekli aynı şeyi yediği için organlar iflas edebiliyor,
alerjin varsa aman diyim uzak dur.
aşılarını düzenli yaptırmazsın, midesi parazit dolabiliyor.
mamasına alışınca başka mamaya geçirmeye çalışınca geçmiyor aç kalıyorlar hastalanıyorlar, kedi 4-5 yaşına geldiğinde bir tatile vs. gidersen eğer seni özleyip hastalanabilir sonucunda ölebilir.
kolay kolay başkasına bırakamayabilirsin kediyi, bakacak birissi yoksa tatili unut.
Günde minimum 1 kez tuvaletini yapar kumuna, temizlemezsen olduğu yer kokar. Bazen başka odadayken bile gelebilir kokusu.
başka bir tanıdığımın kedisi cama sıkışmıştı belden aşağı felç oldu ona ömür boyu bakmak zorundasın artık. boynunun borcudur.
alırsın belli bir müddet bakarsın sana alışır sonra sokağa attığında günahı çok büyük ha çocugunu atmışsın ha kedini, hayvanını aynı şey. seni annesi babası olarak görür öyle ssever yabancılarada yabancıymış gibi davranır.
aslında sen kedi sahiplenmiyorsun, kedi seni sahipleniyor.
kedi 1 yaşına gelince kısırlaştırmak zorundasın kısırlaştırmazsan, her dönem değişiminde kedi çiftleşmek ister. eril bi kediyse etrafa işer çiftleşemediği için, dişiysede sürekli bağırır rahatsız eder, kedi miyavlamasınan rahatrsız olmam deme gece gece antrede bir bağırır ev inler.
kısırlaştırmayıp çiftleştirmezsen hastalanır, çiftleştirirsende elinde birsürü başıboş yavrun olur sahyiplendirmekle uğraşırsın.
kediler uzun tüylü bile olsa bakımını güzel yaptığında ve mamasını düzgün markalar ile kullandığında tüyleri dökülmüyor yani dökülse bile rahatsız etmiyor. Şahsen bizimkinin masaya çıkması yasak. kıyafetlerimizde ulu orta değil o yüzden hiç kedi tüyü olmuyor. koltuklarım kadifedir ama yinede hiç tüy yok uzun tüylü bir kedi olmasına rağmen
diyeceklerim bu kadar bakamayacagını düşünüyorsan alma.
ha güzel bakarım dikkat ederim diyosan al, benim kedim 2 yaşında sokaktan kurtardım daha başına hiç bir şey gelmedi çok şükür. aşıları var maması var kumu var başka masrafı yok aylık 500tl ya gider ya gitmez.
devrik cümleler için kusura bakmayın hasta hasta yazdım sevgiler.