Bende de m1 air var hocam. 2 yıla yakın oldu. Halen taş gibi maşallah. Fakat mouse takınca kullanması zevkli olmuyor

. Yani touchpad ile herşeyi yapabiliyorum. Grafik tasarım video düzenleme vb aklınıza ne gelirse. Fakat mouse takınca sinir harbi yaşıyorum

. Fakat cihaz on numara her işimi görüyor.
Ayrıca windows sistemim var. Oyun vb için windows kullanıyorum. Tabi ki grafik içinde windows tercih ediyorum. Fakat ev de iken air tam bir yol arkadaşı, yada dışarı da iken. Macler oyun oynamak için değil. Oyunu windows ile devam ediyoruz. Macin avantajları stabil olması, yüklü ve yoğun dosyaları hızlı açması, premiere vb gibi programlarda hızlı video oynatması, batarya süresinin uzun olması vb. Kısacası windows ta cebelleştiğin bir çok şeyde mac akıyor.
Mac mini yerine m1 yada m2 macbook air yada pro düşünseydiniz daha iyi olabilirmiş.
Hocam daha ziyade ucuz olmasını istedim. Hem çok fazla para harcamamak hem de Macos u deneyimlemek için aldım. İnşallah güzel işler yaparsam macbook almayı da düşünüyorum. Trackpad in özel hareketleri hoşuma gidiyor.
Oyun oynamak için de almadım açıkçası. Hani oyun sektörüne de girmek istiyor ona vurgu yapmak istedim.
Eğer oyun işini de çözerse ilerleyen yıllarda ibre tersine dönmeye başlayabilir. Tam olarak Windows un tahtını alamaz ama ciddi bir rekabet oluşur.
Ayrıca dediğiniz gibi Photoshop bile şak diye açılıyor.