Hocam öncelikle belirteyim, 8 senedir 4 tane kedi besleyen birisi olarak yazıyorum.
En önemlisi yüksek kat da oturuyorsanız, balkona ve pencerelere kedi teli şart. Çünkü kuş gördükleri zaman direk atlayabiliyorlar.
2. olarak; kötü mama sakın vermeyin. Bizzat denedim ağzında yaralar çıktı kedimin. 5bin tl veteriner masrafı yaptım iyileşmesi için.
3. olarak; kedi kumunu kokusuz ve iri taneli alın. ileri de kokuya karşı alerjisi çıkabiliyor.
4. olarak; eve alışmış bir kediyi kesinlikle dışarıya parka bahçeye çıkarmayın.
Önereceğim mama markaları;
ProPlan
Royal Canin
Advance

Bu markalardan şaşmayın hocam.

unutmadan şunu da ekliyeyim; kedi oyuncaklarına, yatağına falan hiç gerek yok boşuna masraf etme, kullanmayacaktır
mama kabı, su kabı, kum kabı ve kedi tarağı alman yeterli olacaktır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş.

Kedinin içtiğinden içilir, yediğinden yenilir.