Selam olsun,

Bu konuda yazdığımda kalbi kırılanlar oluyor ama bu kadar hassas olma bebeğim! diyerek üstelemiyorum.
Burada makale yazarı aslında SEO yazarı olmalı zira çoğunluk değil kimsenin makale yazabildiğini görmedim. Eleştirmek adına ya da sadece ben yazarım nihahaha şeklinde kahkaha atarak ortaya attığım bir iddia değil.

SEO yazarlığı başka bir şeydir. Makale yazarlığı başka bir şey.
Bunun ikisinin aynı anda olması zaten olası değil.
Normal şartlarda makale yazdırılır sonrasında bu yazıya SEO dokunuşları yaptırılır.
R10 da değil internetin tamamına yakınında SEO odaklı yazı arayışı olduğundan SEO yazarlığı yerine Makale yazarlığı denilmiş. Öyle kalmış.
Sırf merak ettiğimden bazı kişilere yazdırdım.
İstisnasız hepsi siteye hit kazandırdı yani çok başarılı SEO uyumlu yazıldığını yazabilirim lakin trafik çektikten sonra sayfa açıldığında siteye giren kişinin çıkma hızı ışık hızının %99 na ulaşıyor.

SEO uyumlu yazmak kötü diye asla bir cümle kurmam zira gereklidir. Dediğim şey insanlar siteye trafik çekmekle çok uğraşıyor ama sitesini tekrar girilmeye değer bir kaliteye çıkartma hevesinde değiller.
Makale, deneme, köşe yazarlığı vb. konular uzmanlık gerektiren konulardır. SEO nun uzmanlık gerektirdiği gibi.
Bir insan hepsinde uzmanım diyorsa saygılar derim.

Yapabilmek başka, uzmanlık başkadır.