3 senedir düzenli olarak ofiste macOS kullanıyorum. İlk başlarda mouse kullanımına, iOS ekosistemine alışmakta gerçekten zorlandım fakat şunu belirtmeliyim magic mouse kesinlikle benim gibi görme problemi yaşayanlar için bir nimet. Uygulamalar arası geçiş için de mouse aşırı derecede kullanışlı oluyor.
Windows için tasarlanmış tekerlekli mouse kullanıyorsanız gerçekten işkenceden beter ama magic mouse kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Diğer konularda ise apple biraz bencil evet ama kesinlikle tüm cihazları parasının karşılığını veriyor. Kullanmış olduğum mac 2013 late ve evdeki 3 senelik bilgisayarımdan kat kat iyi performans sergiliyor diyebilirim. Oyun için tavsiye etmiyorum hiç bir zaman
Yok hocam zaten oyun için almadım. Arkadaşlar yanlış anladı sanırım.
Apple son dönemlerde oyun sektörüne de sıcak bakıyor da, eğer ciddi düşünüyorsa burada değişiklik yapmalı dedim.
Performans anlamında tabii gerçekten çok iyi. Daha fan çalışmadı cihazda.
ben de aynı şekilde uzun yıllar sonra macos'a geçtim.
oyun oynamıyorum, belirtiğin konular biraz can sıksa da macos'da stabil ve performanslı diyebilirim.
windows platformunda çalışan ve kullandığım uygulamalar var onlar için ise parallel desktop yükleyip win 11 kurdum, öyle kullanıyorum.
Windows dan çok daha iyi uygulamalar var. Özellikle bir şeyler kopyalayacağınız zaman pastepal gibi uygulamalar çok işe yarıyor. Hatta öyle ki bazı uygulamaların Windows versiyonu yok. O konuda Mac bence çok iyi. Fakat aşırı pahalı. Çoğu ücretli uygulama senelik 500-1000 TL'den başlıyor. O da dolar kuru yüzünden.