Şaka olduğunu bilmeme rağmen üzüyor böyle düşünceler.
Ben bir işverenim, 08:30 da mesai başlıyor hatta 09:00 a kadar yaya yaya dert değil ben 06:30 da gelip çaylarını hazır ediyorum. Asgari ücretin üzerinde maaş veriyorum hakkıdır. Yemek parasını çevredeki bütün firmalardan daha fazla veriyorum (yemek kartı), yol parası veriyorum (dolmuş otobüs hangisi pahalıysa +250 TL üstüne eklenecek şekilde), Cumartesi-Pazar çalıştırmıyorum, iş planına göre iş 16:00 da bitse paydos veriyorum, izin paralarını gününde çıkarıp ödüyorum, ihtiyaçtan işten istifa eden olursa bile tazminatını ödüyorum, askere gideceklere güzel cep harçlığı veriyorum, öğrenciyse okullar başlarken çıktığında yine harçlığını eksik etmiyorum.
Kendimi övmek için yazmıyorum bunları. Benim insanlığım böyle ama bizim burada bile iş varken neden erken çıkmıyorlar diye ağlanan arkadaşlar oldu elbette başka iş bakmak zorunda kalacaklar yakında.
Sen işe girerken 08:30-18:00 a tamam demişsin, bütün detaylar sana belirtilmiş kabul etmişsin, 18:00 dan önce erken çıkmak bir bonus ama bunu hak görmeye başlıyorlar bir süre sonra.
Sonra akıllara o özlü söz geliyor;
Deve dikeni insan ........ diye devam eder.
Kral sen nasıl bir işverensin
8:30 da girip 16 da çıkmak avrupa saatine göre miss gibi