Türkiye'de video oyunculuğunun bitişini gösteren bir sorun daha. Biz oyun firmaları Türkçe seslendirme, altyazı ekler mi diye beklerken Steam bile ülkeden çekiliyor. Bu belki de sadece oyunları etkilemeyek, geliştiricileri de zararı olacaktır.
Ben de 96 doğumluyum ama bence en çok bize vurdu bu kriz. Evet lise zamanlarımızda filan daha iyiydi ekonomi ama tam iş sahibi olacağımız, para kazanacağımız, ilerisi için mihenk taşı olacak kararların alındığı vakitte büyük bir ekonomik sıkıntının içine girdik. En çok bizleri etkiledi. Önceki nesil işini, yuvasını, geleceğini kurmuştu, sonraki nesil için ise hala bir şans var, belki düzelebilir.
Evet hocam ben de en şanssız jenerasyon olduğumuzu düşünüyor(d)um. Sürekli değişen sınav sistemiydi, liselerdi vs vs.
Dediğin gibi şu an başını sokacak bir ev, ayağını kesecek bir araba almanın bile on yıllar süreceği (o da aile evinde olup birikim yapacaksın anca öyle) bir düzendeyiz, orayı falan zaten geçtim de ben şimdi bakıyorum mesela. Aldığım 400 lira bursla üniversite hayatımı az çok döndürebiliyordum, çalıştığım yerlerden aldığım paranın bir kısmını da birikime ayırabiliyordum. 2014 - 2018 arasında enflasyon bu kadar fıttırmamıştı. En azından aileme muhtaç olmadan gençliğimin çok ufak bir kısmını iyi geçirdim. Şimdiki arkadaşlara dışarda oturup 1 kahve içmek bile külfet. Yoksa dediğin gibi evlenmek bile 1 milyondan başlıyor, bizim nesil de çekeceğini çekiyor ama çocuklar o aşamaya gelene kadar en azından üniversite hayatını yaşayabilselerdi keşke. O yönden üzülüyorum. Ne diyeyim, her şey çok zor.