Hocam işte konu aslında tbm ve to. Mesela ben dosya indirme sitem vardı. 25 kuruş tbm veriyordu. Baktığınızda çok komik. Ama dosya indirmeyi başlat şeklinde reklam çıktığı için tıklanma sayısı vardı çok iyi kazandırıyordu. Şimdi kitlenizi de analiz etmelisiniz. Örnek olarak bilgisayar sorunlarını konu alan Türkçe bir site açtınız. Emin olun çok çok çok az kazanırsınız. Çünkü bilgisayar kullanan adam zaten reklama tıklama oranı çok düşük üstüne çoğu PC kullanıcı adblock kullanıyor. Yani site açarken reklamveren oranı + tbm oranı + tıklama oranı + o sektörün geleceği ve kitlenizi analiz etmelisiniz. Ayrıca trafiğiniz artarsa AdSense yerine AdSense partner şirketleri ile çalışın tıklama değil gösterim başına veriyorlar.
Bu arada dosya indirme dedim ama siz açmayın benim AdSense telif hakkı içeren dosya paylaşımı nedeni ile kapatıldı. Aman dikkat
Evet tüm yazdıklarınız doğru. Aslında konuya hakimim de özet geçerek yazdım. İşte bu sefer tüm bu saydıklarınızın maksimum düzeyde optimize olduğu bir konu seçtim. Bütün rakiplerim satış siteleri. Adsense'te reklam veren firmaların sattığı şeylerin bizzat kendisi içerik. Daha da olmazsa ne deyim. Bu taktiği çok uzun yıllar önce denemiştim ama o zamanlar Adsense ne kimse bilmiyordu. Defalarca çek aldım hiçbir yerde bozduramamıştım. O zaman ödemeler çek olarak gönderiliyordu. Dedim bir de en başa döneyim bari.