Zaten ben de son bir ümitle tık başı çok kazanma ihtimali olan bir site açtım yeni. Eğer bu siteye de az verirse Adsense Türkçe site işini bırakacağım. Çok fazla reklamın ve firma rekabetinin olduğu bir alanda açtım siteyi. Bu alanda içerik üreten pek site de yok. Yani bunda da tık başı 30 kuruş 50 kuruş verecekse hiç Türkçe siteye daha bulaşmayacağım. Girdiğim yazılarda arama motorların çok büyük siteler ile çarpışacağım. Daha da yani Adsense sistemi rekabete sokamayacaksa sitede çıkan reklamları bu işi hiç yapmaya gerek yok. İngilizceden devam edeceğim bu site de olmazsa.
Hocam işte konu aslında tbm ve to. Mesela ben dosya indirme sitem vardı. 25 kuruş tbm veriyordu. Baktığınızda çok komik. Ama dosya indirmeyi başlat şeklinde reklam çıktığı için tıklanma sayısı vardı çok iyi kazandırıyordu. Şimdi kitlenizi de analiz etmelisiniz. Örnek olarak bilgisayar sorunlarını konu alan Türkçe bir site açtınız. Emin olun çok çok çok az kazanırsınız. Çünkü bilgisayar kullanan adam zaten reklama tıklama oranı çok düşük üstüne çoğu PC kullanıcı adblock kullanıyor. Yani site açarken reklamveren oranı + tbm oranı + tıklama oranı + o sektörün geleceği ve kitlenizi analiz etmelisiniz. Ayrıca trafiğiniz artarsa AdSense yerine AdSense partner şirketleri ile çalışın tıklama değil gösterim başına veriyorlar.
Bu arada dosya indirme dedim ama siz açmayın benim AdSense telif hakkı içeren dosya paylaşımı nedeni ile kapatıldı. Aman dikkat