Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bende sizin gibi düşünüyordum. Fakat artı eksi listesi yapınca bi noktada Türkçe daha cazip geliyor. Öncelikle şunu bilmek gerekiyor eğer bi haber sitesi değilseniz yani içeriğinizi okuyacak bir kitleniz veya organik arama dışında trafik alacağınız kaynağınız yoksa her kategoriden içerik oluşturmak yanlış. Çünkü reklam verenler ve tbm açısından kötü bir durum. Örneğin bu konudaki arkadaşın sitesinde tbm çok az olacaktır çünkü içeriklerine reklam verenler çok azdır muhtemelen. Ayrıca İngilizce çok kazandırıyor ama rakip çok, çoğumuz belkli seo uyumlu makale yazacak kadar İngilizce bilmiyor, chatgpt desen Google yararlı içerik güncellemesi yapıyor insan bi kıllanıyor. En azından Türkiye de seo biraz daha serbest. Haber kategorileri dışında rakip az. İnternet kullanıcı sayısı çok fazla. Yani sürümden kazanma diyebiliriz.
Zaten ben de son bir ümitle tık başı çok kazanma ihtimali olan bir site açtım yeni. Eğer bu siteye de az verirse Adsense Türkçe site işini bırakacağım. Çok fazla reklamın ve firma rekabetinin olduğu bir alanda açtım siteyi. Bu alanda içerik üreten pek site de yok. Yani bunda da tık başı 30 kuruş 50 kuruş verecekse hiç Türkçe siteye daha bulaşmayacağım. Girdiğim yazılarda arama motorların çok büyük siteler ile çarpışacağım. Daha da yani Adsense sistemi rekabete sokamayacaksa sitede çıkan reklamları bu işi hiç yapmaya gerek yok. İngilizceden devam edeceğim bu site de olmazsa.