dizianaliz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense zaten artık türkçe sitelerde sakız parasına döndürdü işi. Bence o yüzden boşverin takmayın. Geçenlerde burda bir link kısaltma konusu gördüm adamlar bile adsenseden on kat fazla para oduyor artık. Valla ben öyle reklamlara gecmeyı dusunuyorum türkçe sitelerde. İngilzce olmadığı sürece Türkiye'de Adsense'den iyi para kazanmak bence zor. Kazanıyorum diyene helal olsun derim.
Aslında bende sizin gibi düşünüyordum. Fakat artı eksi listesi yapınca bi noktada Türkçe daha cazip geliyor. Öncelikle şunu bilmek gerekiyor eğer bi haber sitesi değilseniz yani içeriğinizi okuyacak bir kitleniz veya organik arama dışında trafik alacağınız kaynağınız yoksa her kategoriden içerik oluşturmak yanlış. Çünkü reklam verenler ve tbm açısından kötü bir durum. Örneğin bu konudaki arkadaşın sitesinde tbm çok az olacaktır çünkü içeriklerine reklam verenler çok azdır muhtemelen. Ayrıca İngilizce çok kazandırıyor ama rakip çok, çoğumuz belkli seo uyumlu makale yazacak kadar İngilizce bilmiyor, chatgpt desen Google yararlı içerik güncellemesi yapıyor insan bi kıllanıyor. En azından Türkiye de seo biraz daha serbest. Haber kategorileri dışında rakip az. İnternet kullanıcı sayısı çok fazla. Yani sürümden kazanma diyebiliriz.