hem işletmeci gözüyle hem müşteri gözüyle bakacağım;

ben olsam 4lü ufak bi ikram tabağı yapardım, cin biber, kornişon salatalık turşusu, jalepeno biberi, uzun sivri koyardım.

işletmeci olarak; maliyeti ne kadar olabilir ki derim, içecek satma, ikinci porsiyonu verme ihtimalim artar, sade düz ciğer satma ihtimalim artar derdim... bi 350 ml tombul ayranı 6 liraya toptan alıyorsun 15-25 lira arası veriyorsun, kolayı 20 liraya alıp 50 liraya satıyorsun, içecekteki hiç bi kar marjı hiç bi yerde yok, yemeğin yanına "içecek istermisiniz" diye boşuna sorulmuyor, yada yemekten önce içecek servis edilip ikinci söylensin diye önden boşuna gelmiyor.

müşteri olarak; vay izzet ikram bol, bi farkı var çeşit var, damağına göre seven adama ilgi alaka var derim.

edit: köfteci yusufun ezmesini önceden çok severdim bundan 8-9 sene önce, sırf iznikteki o ilk dükkanlarına pazar günü sırf köftesiyle beraber acılı ezmesini ekmeğe sürüp yemeye giderdim merkezden 50-60 km yol tepip, şimdi fabrikasyona bağladılar o anne yapımı salçamsı ezme gitti, yerine domates salçasının üstüne rende domatesi karıştırmış üzerine kekik serpilmiş sulu sulu bişey geldiği gün benim için bitti, daha adımımı atmam.