2 3 sene mi? hocam şu anda doların olması gereken değer 40 45 tl civarında ve seçime kadar 35 tl olana kadar yavaş artış gibi bir politika var. Ama seçim sonrası önceki seçimde olduğu gibi bir sıçrama olacak ve 55 60 ı görebilecek. Enflasyona karşı samimi önlem alarak herşeyin düzeltileceği ihtimalini ne yazık ki ihmal ediyorum, şu ana kadar bu sinyali almadım.
Bu arada ev fiyatları daha da artacak denile denile ev fiyatının 1000 ayda amorti edeceği saçmalıklar çıkmaya başladı. Dünyanın hiç bir yerinde 360 aydan fazlasın mantıklı bulunmuyor çoğu yer 180-240 ayda amorti etmesi lazım. ve yine bazı yerlerde 120 -180 ay kira ile yatırımın geri alındığı yerler var. Neden Türkiye'de ev almak mutlaka gerekiyor tam olarak anlamadım. Devletin %25 artış olacak diye kiracıları korumak zorunda olduğu bir ülkede her ne kadar kiracı olarak sıkıntı çekilse de FİNANSAL OLARAK EV ALMAK YANLIŞ. (yorumumu yüksek oranda nakit vererek ev alınacağı varsayımına göre yapıyorum. 10 yıllık bir kredi çekilip 1 2 sene içinde yeniden finans edilerek bir avantaj sağlanabilir ve yüksek enflasyonda da alınan kredi enflasyona ezdirilebilir; ev fiyatlarının şişkinliği göz ardı edilirse bu ihtimal başka bir durumdur)
YTD
Hocam devlet yetkilileri iki 3 sene sonra dolar 40 bandında olacak diyor. Sence dolar 40 lirayken ev ne olur? Vakit kaybetmeyin