Arkadaşlar 2 dir açıklıyorum ama hala sürekli açılıp olay ne diyenler olduğu için sıfırdan yazıyorum.
10 Ekim'de, Çin Donanması'nın 44'üncü eskort görev gücünden üç savaş gemisi Umman'ın başkenti Maskat'a ulaştı.Üç savaş gemisi, Umman'a beş günlük bir iyi niyet ziyareti için yola çıkacak.
Çin Donanması, Umman denizaşırı Çinlileri tarafından sıcak karşılandı.Umman, Arap Yarımadası'nın güneydoğu ucunda yer alan bir kıyı ülkesidir.Coğrafi konumu, Basra Körfezi çıkışına yakın. Karada Suudi Arabistan ve Yemen ile sınır komşusudur ve doğuda deniz yoluyla İran'a bakmaktadır. Çin filosunun Umman'a yaptığı beş günlük ziyaret Batı medyasında birçok spekülasyona yol açtı.
Çin'in en çok petrol ithal eden 10 ülkesi ve 2023 yılının ilk yarısındaki ortalama fiyatlar Çin Donanmasının 45'inci eskort filosunun Aden Körfezi'ne ulaşmasının ardından Çin'in şu anda Ortadoğu'nun kıyı bölgelerinde toplam 6 savaş gemisi bulunuyor. Bunlar, tam yük deplasmanı 7.000 tondan fazla olan iki adet 052D sınıfı güdümlü füze destroyeri (Zibo gemisi ve Urumqi gemisi), tam yük deplasmanı 4.000 tondan fazla olan iki adet 054A sınıfı güdümlü füze fırkateyni (Jingzhou gemisi, Linyi gemisi) ve Tam yük deplasmanı 20.000 tondan fazla olan iki adet 054A sınıfı güdümlü füze destroyeri Tip 903 kapsamlı tedarik gemisi (Qiandaohu gemisi, Dongpinghu gemisi). Petrol ile alakalımış https://zhuanlan.zhihu.com/p/661287022
Ve yine Çin diyor ki "
Bu organizasyon bu amaç için tasarlanmamıştır. Büyük güçler arasındaki çatışma çocuk oyuncağı değildir. Bu soruna yol açmamak için özel yardım hattı iletişim kanalları da mevcuttur. O bölgedeki doğrudan muhalefetin her iki tarafının da Çin'i sıkıntıya sokma isteği var ama ne Çin'in ne de ABD'nin böyle bir arzusu var. "diyor .
Benim anlamadığım spekülasyonlara neden inanıyorsunuz merak ediyorum?