Arkadaşlar herkese merhaba,
04.08.2023 tarihinde resturantımı yemek sepetine taşıdım. İşletmem yeni olduğu için kurye alamadım ve yemek sepeti kuryesi ile %32 komisyon karşılığında anlaşma sağladım. 1 ay süre yemek sepetinin kuryeleri ile çalışmaya çalıştım, çalıştım diyorum çünkü müşterilerimden sürekli şikayet aldım. Pizzaları o kadar dikkatsiz ve dağınık götürmüşler ki bu yüzden yeni oluşturduğum müşteri potansiyelimi kaybetmeye başladım. Yemek sepeti ile iletişime geçip konuyu aktardım ve kurye hizmetini iptal etmek istediğimi söyledim. Bir hafta sonra bana dönüş yaptılar ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını yemek sepeti kuryesi ile çalışmak zorunda olduğumu söylediler. 100+'lerce mail atmama, aramama rağmen hiç bir şekilde olumlu dönüş alamadım ve artık arayıp mail atmıyorlar. Ek olarak bundan 2 gün önce bir şey fark ettim. Yemek sepeti kuryesi şubemden pizzaları teslim almış ancak müşteriye teslim etmemiş bu yüzden yemek sepeti 2 siparişi de iptal etmiş ve bana haber vermemiş. Yani bu pizzaların ödemesini bana yapmayacak. Bu süreçte bana hiç bir bilgi vermeden komisyon oranı %38'e yükseltilmiş yatan parayı hesaplarken fark ettim. Ben bu firmayı dava etmek istiyorum.
Sözleşmede yemek sepeti kuryesi ile çalışma zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. İtibar kaybına yol açtığı için,
2. Şirketimize maddi manevi zarar verdiği için.
3. Nitelikli bir şekilde dolandırıldığım için (sipariş iptalinde aramaması)
Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.