Diyelim bir siten var ve buna içerik girmiyorum. Veya aşırı düzensiz giriyorum. Bu arada blog sitesi olsun ve teknoloji varsayalım. Daha sonra (1-2-3 yıl mesela) düzenli olarak içerik girmeye başladım. Siteyle artık ciddi anlamda ilgileniyorum.
Soru 1: Siteyle sonradan ilgilenmeye başladığımda, geçmişi beni etkiler mi? Yani site eskiden ilgisiz durumda olduğu için serp anlamında bir sıkıntı yaşar mı?
Soru 2: Sen siteyi aç, ilgi göstermesen de.. hatta yıllanması site için daha iyi olur! Bu mantık doğru olur mu?
Soru 3: Google sitelere index için botunu yollar ve uzun bir süre bot sitene uğrar ama senin sitenden eli boş döndüğü için bu durum senin alan adın için kara leke olur. Google bu durum için şöyle yapar böyle yapar senaryoları var mı?
Uzun lafın kısası bir site açmak istiyorum fakat elimde o kadar çok proje var ki, açacağım siteyle ilgilenemeyeceğimi biliyorum. Fakat daha sonra bu 1 yıl olur veya başka bir süre olur o açtığım siteyle ilgilenirim. Peki sizce açmak istediğim projeyi şimdi mi açıp, ufaktan ufaktan ilgilensem yoksa elim boşaldığında geniş zaman ayıracağım zaman olan 1 yıl sonra mı?