cReens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MErhaba şuanda hetzner VDS kullanıyorum Cyberpanel ile hız ve kesinti sorunum yok ama mail sunucusu çalışmıyor snappymaili bir güncelleyeyim dedim ve yaklaşık 8-9 adet siteye şuan erişilemiyor sizce hetzner vds üzerinde devam edip farklı bir panel mi kullanmalıyım yoksa büyük iyi bir hosting firmasından reseller mi almalıyım sunucu yönetimi az çok biliyorum fakat cyberpanelin sorunlarından bıktım artık kendi işlerimi yapamaz oldum

Siteler %80 i Wordpress Blog tarzı
6-7 tane forum sitesi var xenforo

Günlük toplam 20 k trafik geliyor
Oncelikle Hetzener'i birakmaniz bence risk. Gececeginiz firma eger TR merkezli ise buyuk ihtimal cok fazla hosting sorunlari yasayabilirsiniz. Mail ile ilgili olarak sorun IP olabilir. https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx Buradan kontrol edebilirsiniz. Bu makinalar cok onceden kiralanmis ve IP mail spamina takilmis olabilir. Alan ne is yapiyor bilinmiyor. Benim basima ayni sorun geldi. IP spam listesindeydi. Spam listesinde olan sitelere girip IPyi spamdan cikardim. 1 form dolduruyorsunuz. Bence buyuk ihtimal IP block listesindedir o yuzden mail sorunu yasiyor olabilirsiniz. Ikinci olarak mail port sorunu olabilir mi bilmiyorum ama hatirladigim kadariyla hetzner ilk odeme yaptiktan sonra mail portu aciliyor diye hatirliyorum. Bunuda kontrol edebilirsiniz.

Peki ben olsam ne yapardim. Zohomail kullanabilirsiniz. Ucretsiz olarak kayit olup kullanirsiniz. Mail sorunu bu sekilde cozulebilir. Suna goz atin https://ideaspot.com.au/blog/zoho-email-setup-tutorial/

Buna ek olarak harici ucuz bir vps alip ona mail server kurup o sekildede mail sorununuzu cozebilirsiniz. Aklima gelen cozumler bu sekilde. Benim fazla maille isim olmadigi icin mail hic kullanmiyordum. Bir kez WP Mail SMTP eklentisini kurup eklentiye Gmaili ile baglantilayip o sekilde mail sorununu cozmustum. Bu sayede siteden gonderilen maillerden forum alabiliyordum. Tabi gonderi icin denemedim sadece mail alim icin kullandim.

1 kez plesk panel kurmustum ama mail ayarlari baya baya farkli hem domain hem Plesk dns alanina bir ton kod girilmesi gerekiyordu basarmistim ve mail sorunsuzdu.

Bence sunu da yapabilirsiniz Linode, Vultr gibi firmalarda 3 domaine kadar Plesk tamamen ucretsiz Plesk SE diye bir pakedi var. Digitaloceanda varmi bilmiyorum ama 3 domaine kadar plesk tamamen bedava. Hic kodla ugrasmiyorsunuz. Makinayi oradan aldiginiz surece bedava.

Woocommerce sistemi varsa sitelerinizde alis veris sitesiyle mail onemli. Cyberpanelde kotu bir panel degil. Sizin sorununuz aslinda cozulebilecek bir sorun. Aklima gelenler yazmak istedim.