Kıvılcım çıktıysa büyük ihtimalle giriş soketinden şarj ünitesine giden yerde kısa devrede olmuş olabilir.
Bunu asla siz yapamazsınız.
Ancak eğer multimetre kullanmayı ve şablon okumayı biliyorsanız anakart modeline bakın. İnternete yazarak modelin şemasını indirin. Şemada giriş soketinden itibaren multimetre ile ölçümler yaparak şemadaki değerlerle karşılatırın. Adım adım mosfetleri daha sonra diyotları ölçün. Zaten multimetreyi kısa devre konumunda şemayı takip ederek ölçerseniz arızalı parçaya ulaşabilrsiniz. Eğer tecrübeniz varsa son adım parçanın şemadaki koduna bakarak sipariş etmek ve ardından sıcak hava ünitesi veya havya ile monte etmek.
Eğer tecrübeniz yoksa kesinlikle bulaşmayın. Şu an çalışıyor olması iyi. İşini bilen dürüst bir tamirci çok kolay bu sorunu halleder.
Laptop arızları kullanıcıların yapabileceği arızalar değildir. Sıcak hava istasyonu veya havyası olmayan, şema okumayı bilmeyen, multimetre kullanamayan tamir edemez.
Ben uzun süre laptop tamir videoları seyrettim. 3 kuruşa 5 kuruş isteyen işini bilmeyen veya istismar eden tamirciler yüzünden. Esasında çok kolay tespit ve tamir. Sadece şema okumak ve havya kullanmayı bilmek. Kolay gelsin.