SerhatUner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hakkımı haram ediyorum çünkü işlek trafikte insanların içinde tekere almıyorum trafiğin kapalı olduğu noktalar veya çok aşırı seyrek yani düşsem bile kendimden başka zarar verebileceğim kimsenin olmadığı bölgelerde yapıyorum/yapmaya özen gösteriyorum düşüncelerine saygı duyuyorum.
Tehlikeli hareketler yapan arkadaşları yakalarlarsa trafikten men ederler ehliyetini de alırlar.
Yediğim tüm cezalar plakama yazılan cezalar hiç biri durdurulup yediğim yakalanarak yediğim cezalar değil.

Motor sürmeyi, bilmeyen yetkisi olan adam ceza kesiyor...
silmiştim de neyse şöyle diyeyim acayip saçmalıyorsun. senin duyduğu saygı kimsenin canından değerli değil bu kimseye sen de dahilsin. senin canının senin için bir önemi olmayabilir bir saniyelik dalgınlık sonrası başkalarının hayatını karartabilirsin.

ben sana olayı şöyle izah edeyim ;
araç yıkatıyoruz ve çok begeniyoruz helal olsun diyoruz.
- ancak belki de o adam hile hurda ile haksız bir temizlik yaparak göz boyadı.

ya da araç yıkatıyoruz haram ediyoruz begenmiyoruz.
- ancak belki de o adam canını dişine taktı ve olabilecek en mükemmel hizmeti verdi.

şimdi bu durumda müşterinin helal haram etmesi sonucu etkiler mi ?
1. de helal ettin ama adam hile yapmış bilmiyorsun 2. de helal etmedin ama oluru o imiş canını dişine takmış.

o zaman teknik olarak bu helal haram tartışmasında farklı bir yer bir karar mercii var =) yani kendini boşa yoruyorsun haram ettim demekle haram olmaz helal de olmaz. sen daha aradaki köprüyü geçememişsin haklı tarafta bile değilsin.
uzun bir ömür dilerim.