Bu söylediğiniz konularda gerçekten iyi iş yapacak bir kişiyseniz nasıl maddi olarak tükenmiş durumda olabiliyorsunuz? Yanlış anlamayın ciddi ciddi soruyorum. Durumunuzu konuşmak istememiş olsaydınız konu açmaz ve bunları yazmazdınız. İyi niyetle yazıyorum ona göre tavsiyede bulunacağım veya iletişim kuracağım. Bu yeterliliklere sahip olan piyasada iş yapan insanlar burnundan kıl aldırmıyor. Bu yetkinlik dediğiniz konular için uzmanlık seviyesinde değil demişsiniz. Sanıyorum bu kritik nokta. Çünkü mesela benim bir işim olsa uzmanlık seviyesinde olmadığınız için sizin bu konulardan hiç birisi için sizden hizmet almam. Bu konularda benim de yetkinliklerim var ama bu konulardaki işleri uzmanlara veya daha yetkin olanlara yaptırıyorum. Naçizane tavsiyem, bir iş kurmadan önce ya belli bir varlığa ve imkana sahip olmanız ya da bu yoksa sahip oluncaya kadar bir kaç alanda yetkinliklerinizi arttırıp uzmanlık seviyesine yaklaştırarak hem birikim imkanına sahip olmanız hem de kuracağınız işi daha profesyonel yapma imkanına kavuşmanızdır.
Merhaba forum üyeleri,
Geçmişte orta düzey bir yönetici olarak çalıştım, ancak işletme kapandı ve şimdi kendi dijital ajansımı açma hayalim var. Bilgi dolu bir beynim var ve çeşitli dijital becerilere sahibim. Ancak, maddi olarak tükenmiş durumdayım ve bu nedenle başlamak için sıfır sermayem var.
Yetkinliklerim şunlar: (uzmanlık seviyesinde değil)
- Sosyal medya yönetimi
- SEO ve SEM
- SMM ve SMO
- Google Tag Manager (GTM)
- Web yazılım (Python, PHP, JavaScript, Sass)
- Açık kaynaklı web tabanlı SaaS uygulamaları ve CMS sistemleri
- Grafik tasarım (Illustrator, Photoshop)
- UI tasarım (Figma, Framer, Sketch, Adobe XD)
- E-ticaret danışmanlığı ve dijital pazarlama stratejileri
Sermayem sıfır olduğu için reklam yapma şansım yok ve daha önce bir ajansım olmadığı için referanslarım da yok. Ayrıca, aile içi sorunlar ve çevre desteği konusunda sıkıntılarım var.
Hedefim, ajansımı açtıktan sonra aylık 100,000 ₺ gelir elde etmek. Bu hedefe ulaşmak için hangi adımları atmalıyım ve ne tür bir yol haritası çıkarmalıyım? İlk müşterileri nasıl bulabilirim? İşimi nasıl pazarlayabilirim?
Sermaye eksikliği ve referans eksikliği gibi zorluklarla başa çıkmak için önerileriniz var mı? Ne kadar süre alabilir?
Her türlü tavsiye, öneri ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.