Gecenin 4'ünde kıytırık sitesi için tanımadığı bir adamın telefonuna yardım istiyorum diye mesaj atan adam görgüsüzlük yapıyordur.
Adam iş vermiyor, ilana ile ilgili yazmııyor amacı forumda konu açarak alamadığı yardımı işini şahsi mesaj gönderip birilerini darlayarak elde etmek.
Bir insan forumda teleofonunu paylaştığı için gecenin 4'ünde arka arkaya 10 kere 3 kelimelik mesaj atan terbiyesizi haklı görmek de görgü kurallarını bilmemektir.
Gece 4'te tanımadığınız bir insana telefondan 10 kere mesaj atamazsınız, karşınızda insan var, 24 saat müşteri temsilcisi olan şirket değil.
Buraya telefon numarasını yazan adam gece gündüz ne derdiniz olursa yazın anında her işinize koşarım diye yazmıyor o telefonu.
Çok acil ve çaresizce mesaj atacaksanız da, özür dilerim rahatsız ettim, ismim şu, problemim şu, müsaitseniz bana yardımcı olur musunuz diye tek mesaj atar yanıt beklersiniz.
Konuyu açan arkadaşın hatası da polemiğe girmek.
Adam sevgilisi ile chat yapan ergenler gibi tek mesajda derdini anlatmak yerine 10 kere mesaj atıp telefonu 10 kere öttürmüş.
Bas engeli işine uykuna devam et.
Böyle düşüncesizce yardım isteyen insanlar ile muhabbet edilmez, polemiğe girilmez.