Herkese selamlar, iyi hafta sonları.
Aslında konuyu "Moderatöre Soru" kısmına açacaktım, kural ihlali olacağını düşündüğüm için buraya açmak istedim.
Öncelikle belirtmek istiyorum;
kimseyi zan altında bırakmıyorum veya suçlamıyorum. Sadece bu durum vicdanımı fazlasıyla rahatsız etmeye başladığı için dile getirmek istiyorum. Hak veren olur veya olmaz herkese saygılar.
Bu forumda binlerce kişi emeği ile kazanç sağlamaya çalışıyor. İşlerimin yoğunluğundan vakit buldukça, tasarım yarışmaları bölümünde açılan logo yarışmalarına katılım sağlıyorum. Herkesin bir insan olarak haklı ve haksız olduğu durumlar vardır. Fakat beni üzen, emeğimin hiçe sayıldığını düşündüğüm bu durumdan söz etmek istiyorum.
100'e yakın yarışmaya katıldım, bunlardan 30-35 kadarını kazandım. Bir çok kişiyle de bu yarışmalar sayesinde çalışma fırsatım oldu. Çalışmalarımda özgünlük ilk önceliğimdir ve de şaşmaz, fiyatları da buna göre belirlerim ve de bu güne kadar bu konuda hiç bir sorun yaşamadım! Yarışmalarda herhangi bir kişiye iş hazırlamadığımız için, yaptığımı bazı çalışmalarda gözden kaçan benzerlikle olabiliyor. Defalarca başıma da geldi ve bir kaçı haricinde hepsini kabul ettim, bu gayet normal bir durum.
Fakat son yarışmada benzerlikten silinen çalışmamdan sonra artık bu iş (benim tarafımda) iyice tatsızlaştı. Herkes gibi benim de nadir zamanlar report ettiğim çalışmalar oldu. Bu çalışmaların bir kaçında moderatör arkadaşlardan "hatlar benzemiyor, ekip tarafından değerlendirildi olumsuz oyu aldı" gibi cümleler duydum. Bu ekip bi kaç kez tanık olduğum benzerlik olayında "geçer" oyu verdi ve bugün benim çalışmama hiç bir hattı ile benzemeyen bir logoya benzerlik oyu vererek benim çalışmamı sildi. Bahsi geçe bir kaç çalışmayı yazının en altında sizlerle paylaşıyorum;
Örnek verdiğim çalışmalar, "yarışma kazananları" diye hatırlıyorum ama yanılıyor da olabilirim aradan baya zaman geçti,
hazırlayan arkadaşlara bir lafım yok yanlış anlaşılmasın, insanlık hali göz kaçmış olabilir. Bunların dahası da var. Bu çalışmalar da bir arkadaşım ile sohbetimde lafı geçen çalışmalar olduğu için oradan aldım, hepsini not alıp araştıracak bir vaktim yok ne yazık ki.
Son yarışmada benzerlikten dolayı silinen çalışmama ithafen bu konuyu açtım, çünkü daha önce de aynı durum ile bir kaç kez karşılaştım. Ben düşüncelerimi belirttim. Konu göz ardı edilebilir, cevapsız bırakılabilir veya silinebilir problem değil, kimseyi suçlamıyorum. Burada bir "EMEK" söz konusu ve bu platformun en saygı duyduğu şey emektir bana göre. Konuyu açma sebebim cevap almak, işlem uygulanması vs. değil, sadece fikir duymak. Bu nedenle, eğer vakti olur ise sayın
@Coşkun Çetin; Bey'den bu konu hakkında ufak da olsa bir fikir/cevap duymayı rica ediyorum.
Son yarışmada, benzerlikten silinen çalışmam ve benzeri;
https://i.hizliresim.com/s31si4p.jpg
Herkese iyi çalışmalar, bol kazançlar.