Offunlock_com adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba saygi deger forum uyeleri
Oncelikle konuyu Hosting sikayet bolumune acmaya calistim ama kullana vs gibi bilgiler istedigi icin oraya acamadim..
bu konuyu acmanin en dogru yeri bu menu oldugun dusundum eger yanlis bir kategori ise lutfen sevgili adminler duzenlesin...

Şimdi herkesin bildigi ooo meshur hatda Forumuzda ticari Reklam faliyetleri bulunan ihs hosting (ihs.com.tr)bana yasatdigi magduryetde kim hakli kim haksiz bilir kisiler ve tecrubeli abiler kardesler Hukuki surecde nasil yol almam gerekir yardimci olursa sevinirim

Çunki ben bu işin peşini birakmayacagim kimse bu devirde bu sekilde benim alin terim emegim cope atamaz...

Turkiyede cep telefonu tamir yazilim online hizmet veren bir web sitemiz var turkiye genelinde ve dunya genelinde binlerce kisiye hizmet veren altyapisinda 7 kisilik emek gucu turkiyede eşi benzeri olmayan kendi alaninda ilk programlar ile hizmet ve altyapi barindiran web sitemize

Persembe gunu oglen saatlerine dogru yurtdişi rakiplerimizden 8GB buyuklugunde orta seviyede DDOS Saldirisi almaya basladik ve web sitemiz erisim vermedi bu olay sirasinda 7 24 saat 3 kişilik support ekibimiz bana konuyu derhal bildirdi ve bende sehirler arasi yolculukdaydim hayatimda ilk defa boyle bir problem ile karsilasdim ve yakin cevreme danisdim daha sonra sorunu belirterek ihs Hosting firmasina destek talebi actim ve bana bu altdaki resimdeki gibi cevapladilar

Bende bu yonlendirmeler uzerine gitdim birkac kisiler ile anlasma yaparak sorun cozebilecegin duzeltecegin belirtdikleri icin
Cozum icin masrafa girdim ve ortalama cloudfare guvenlik artirma ddos koruma
Cpanel ayari vs gibi anlasdim ve ortlama
7.000 turk lirasi harcadim aksam
Ve arkadaşlar duzeltdi gece yada sozde guvenlik artdirildi duzeltildi ama aksam calisyordu zaten siteye ddos basladigi zaman ihs telekom otamatik trafigi boşa cekiyormus paylaşimli hosting oldugundan dolayi

Simdi bugun gene caliayordu oglen saat 12:00 gibi web site saldirir olmamasina ragmen aniden hata vermeye basladi bende gitdim aksam is yaptirdigim kisiler ile tartisdum ve sucladim. Onlarda kontrol etdi hicbir saldiri yok baska sorun var bunun sebebin ben bilmiyorum dedi ve iletisimi kestik
Daha sonra tekrar forumdan bir arkadasi buldum ve bu arkadaş bakmaya basladi ve hersey denedi yapti siteye biz ddos var zannediyorduk megerse ihs hosting domain devre disi birakmiş. Biz 4 saat boyunca sorun cozmeye calistik en sonunda arkadas analizler sonrasi firma ile alakali oldugun soyledi ve bende tekrar ihs hosting tiket actim bu sekilde

Yazdigim zaman sorun sizle alakaliymis diye

Beni kibarca kovdular ben 6 yildir para oduyorum bumu hizmet bir musteriye boyle bir cozum nasil sunulur hic anlamadim nasil hangi hakla bana saldiri oldu diye benim DOMAINIM devre disi birakir

Bu mesaji okudukdan sonra sinirli bir sekilde musteri hizmetleri ile gorusmeye basladim

Ve musteri hizmetleri yanlislik olabilir arkadas kendi insiyatifin kullanmis olabilir

Siz tekrar yazin acmasini rica edin belirtin ben direk teknik ekibe iletecegim dedi
Bende bana bu kisi bakmasin destek vermesin baska birisi versin destek dedim evet tabi baska birisine dusecek diye belirtdi
Ve ben dedimki su an arkadas koruma vs hersey yapti ozel paket satin aldim siz domainim etkinlestirin ben nameserver ona yonlendirecegim diye soyledim. Bana musteri hizmetleri tamam tabi acilacak demesine ragmen tekrar bana yaklasik 1 2 saat once gene ayni isimdeki destek veren şahis bu mesaji atdi

Al alen bana sana hizmet vermiyorum diyor ddos saldiri olmasa dahi yogun ddos var diyor ben parasin vermisim yillik kac bin tl sorunu cozmusum sorun yok zaten ortada hangi hakla hangi mevduatla hangi gerekceyle benim domainim devre disi birakiyor ben burdan vergi veriyorum ayda yuzbinlerce tl burdan kac kisi hizmet kac kisi ekmek yiyor aile bakiyor yil olmuş 2023 boyle birsey olabilirmi musteriye boylr cozum uretilirmi boyle cevap boyle iki yuzlu olurmu bana dun oglen boyle sorun var dedigimse beni yonlendiren kendisi zaten git para ver guvenlik kur cloudfare kur vs diye ee sen yonlendirdin beni ben gitdim masraf etdim bugun sabah benim domainim kapatip hadi pilini pirtini topla git diyemezsin birde cok akilli arkadas sozlesmenin geri kalanin yani iade edelim paranizi diyor iade edilcekse zaten tuketici hakki geregi meblanin ve tamami geri tuketiciye iade edilmek zorundadir yok sen su kadar ay kullandin su kadar iade diyemez dememeli oyunmu oynuyoruz burda biz dunden beri hizmet veremiyoruz simdi burda hakli taraf kimdir ve hata bariz kimindir..
Ve bu surecin hicbir sekilde peşini birakmayacagim ihs hosting firmasi (ihs.com.tr) kibris kayitli sirket oldugu icin nasil bir hukuki surec yol almaliyim basvurularimi tuketici heyetinemi yoksa davami acmaliyim bilir kisiler yardimci olursa sevinirim herkesin vaktini zamanin harcadigimiz icin uzgunum..
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Nacizane tavsiyem çok fazla zaman kaybetmeden bu konularda gerçekten iyi hizmet veren forumda birkaç hosting sunucu firmaları var. Hızlı bir şekilde hemen faaliyetinizi açık şekilde belirterek oluşabilecek aksaklıklar karşısında nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilgi alıp hemen sitenizi taşıyın. İhs, Natro, İsim tescil gibi firmalar malesef hosting firmaları olmadığı gibi yüzlerce de şikayetçi birçok insanı görebilirsiniz. Dediğiniz gibi sene 2023 ve verilen cevaplar malesef böyle olmamalı, neyse ki eskisi gibi tekel döneminde değiliz alternatifi onlarca sunucu hosting firmaları var ve değişiklik yapabiliyorsunuz. Hukuki süreç konusunda firma kıbrıs'ta olduğundan biraz problem olur gibi hem de hakem heyeti veya dava süreci olsa bile kendilerine göre hazırladıkları sizin de en başında onayladığınız kullanım sözleşmesini kanıt gösterip işin içinden çıkabilirler.