ay_danscisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genel sitelerimi değil ama bir tane aplikasyonumu Cenuta'ya kurdum.
Sunucuda farklı uygulamaları denediğimde TR ortalamasının üzerinde bir performans aldım diyebilirim.
FAKAT
R Shiny Server performansı ile beni oldukça gıcık ediyor. O kadar stres biniyor ki makineye sayfayı 10+ sn de açıyor.
Fakat genel olarak TR'de bir R uygulamasını sunucuda yayınlamayı DUYAN (bakın bilen demiyorum) hosting firması bile çok az olduğundan ve burası fiyat konusunda avantajlı olduğundan idare ediyorum.
Kurulumdaki sorunları da oradan buradan doküman okuyup hallettiğim için şimdilik hız hariç sorun yaşamadığım firma.

Yani normal mi bilmiyorum ama statik sayfa ile https://app.eniser.info dinamik bir sayfa (ekşi sözlük gönderi analizi) https://app.eniser.info/eksi arasındaki muazzam sayfa açılış hızı farkı yakında beni buradan vazgeçirecek gibi...

Not: Yine de haklarını çok yemeyeyim, aplikasyon bir kere açıldıktan sonra sayfa hızı fena değil. Fakat shiny server altta çalışana kadar beyaz ekrana bakarken kör oluyor insan.
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler, forumda sunucu tarafında sizin gibi memnuniyetini belirtenler var. Bana sunucu hediye etmek istediklerinde de güçlü iş kollunun sunucu olduğunu düşünmüştüm ve öyle görünüyor. Tecrübelerini paylaşan kişilerin yorumlarına bakarsak, sunucu hizmetleri istikrarlı görünüyor. Kötü tecrübeler genellikle paylaşımlı hizmetler ve domain hizmetleri özelinde artmış görünüyor.

HelloWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son zamanlarda zaten her gün birkaç şikayet konusu görüyoruz bu firma hakkında. Çok mağduru var sanırım.
Ama yani çok daha iyi şirketler var zaten. Yeter ki hosting alırken ucuza kaçmayın. Ucuz hizmet veren kim varsa uzun vadede patlıyor.
Düşük bütçeli işler ve düşük hacimli projelerde hepimiz, ucuz hizmetten ziyade; ortalama bir beklenti ile F/P hizmetleri tercih eden insanlarız. Diğer projelerde zaten paylaşımlı hizmetler kullanmıyoruz. Gördüğüm kadarıyla buradaki herkes; "stabil olsun, kapanmasın, çökmesin, yedeklere erişelim" düzeyinde ortalama beklentiye sahip arkadaşlar. Fiyat konusundan ziyade; geçmişteki iyi tecrübelerimizi ve forumdaki referansları göz önüne alarak, bu yıl herkesin paketlerini yenilediğini düşünüyorum. İlk kez hizmet alanlarda muhtemelen eski müşterilerin olumlu referansı ile tercih etti. Belki dediğiniz gibi fiyat politikası uzun vadede doğrudan etkiliyordur hizmetleri ve şuan ki duruma sebebiyet vermiştir.

Ben şahsen, fiyattan ziyade geçmiş referanslara dayalı olarak paket yenilemeyi tercih etmiştim. Çünkü farklı firmadan da paylaşımlı hizmet zaten alıyorum ve paketimi çok küçük bir ücretle yükseltmek yerine iki farklı firmadan hizmet almayı tercih ettim. Cenuta'da da paket yeniledim. Sorunlar devam edince, çok komik bir ücrete diğer firmada paketi yükseltip sitelerimi hemen taşıdım. Önceliğim performanstan ziyade stabil olması. Son iki yılda forumda okuduğum farklı kişilerin tecrübeleri ve verdiğiniz "ucuz hizmet, uzun vade" örneğini göz önünde bulundurarakyakın zamanda paylaşımsız bir hizmete geçeceğim.