Gelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitelerinize içerik alımı yaparken çalıştığınız editörlere, ajanslara hangi detayları sunuyorsunuz?
Veya içerik siparişi verirken editöre/ajansa güvenmek için nelere ihtiyacınız var?

Bana kalırsa bir editörün/ajansın SEO bilgisi aşırı büyük bir önem taşıyor.
Çünkü SEO'yu bilen bir ekip üreteceği içeriğin nasıl olması gerektiğini de bilir.

Hitap şekli, içerik detayları, yapı, anahtar kelime yerleşimi, alt başlıklar ve daha nicelerini eserine yansıtabilir.

Sizin görüşleriniz nelerdir?
Ne SEO ne website bilen bir arkadaşa destek amaçlı film açıklaması yazdırmıştık o sitenin yakaladığı hiti kendi yazdıklarım dahi yakalayamadı ve bu forumdan satın aldığım hiç bir makale işe yaramadı git getirmeyi bırak siteye zarar verdiler. Makale yazarları'nın hepsini bir kefeye koymak doğru değil elbet ama benim karşıma çıkanlar genelde kalıplaşmış şablonların içine basmakalıp kelimeleri verdiğimiz anahtar kelimeleri veya başlıktaki anahtar kelimeleri alıp laf kalabalığı yaparak uzun uzun makaleler oluşturuyorlar ama bir halta yaramıyor.

Bana göre en iyi makale amatör bir insanın yazdığı parmaklarının tuşa basa basa yazdığı bunu yazarken de içine hedeflenen anahtar kelimeleri uygun cümlelerin içinde uygun şekilde az bir miktarda kullanması yeterli. Bunun yanında ne alt başlıklı yan başlık ne üst başlık hiçbir şeye gerek yok . Okunurluğu kolaylaştıracak kısa kısa paragraflar gerekli yerde bold ıtalik yazılar yeterli oluyor.

Eğer sitenizi bolca içerik lazımsa olması gereken şey şu bence: bir şekilde o sayfadan gelecek reklam gelirinin belli bir kısmı ödenebilir ömür boyu. Adam hit getirmesi için düzgün yazacaktır onun haricinde para vererek hele hele kelime sayısı baz alınarak para verilerek yazdırılan makalelerin düzgün bir şekilde yazılacağını inancım sıfır ve bırak ajans olmayı noter onaylı senet verse dahi inanamam çünkü o adamın amacı bolca makale ortaya çıkarmak bunun için de illaki bir yan yola bir püf noktaya başvuracaktır.