yoksa sizde sömürgeleştiremediklerimizden misiniz

olması gereken tutum bu. ancak nefsi problemlerinden ötürü elin filistinlisine bile kafayı takık kişiler var rahatsızlık seviyesinin en üstünü yaşıyorlar.
bir de o kadar dar bir pencereden bakıyorlar ki, sanırsın bütün dünyaya hakimler. ancak keşke görebildikleri alanın bir nokta kadar bile olmadığını bilselerdi.

bir de bu şekilde milliyetçilik taslayıp isviçre polonya, almanya fransa gibi ülkelerde yaşayan insanların durumu beni hayrete düşürüyor.
40 tane ülke bir olup osmanlıyı deviriyorlar, her yere adam yerleştirip içten feth ediyorlar kalkıp kimse demiyor bu fransalı, yunanistanlı ne alaka

hatta daha üzücü tarafını söyleyeyim bu kişiler 1. dünya savaşına bile ön ayak oluyor. bide gidip bu kişilerin ülkelerinde yaşıyorlar. refah için vs.
ipini almış eline işte, çalışacaksın vs. orada köleliğine devam et diyorlar. biraz fazla vereyim karnın doysun sen ırkını ülkeni bırak yok olsun diyorlar.

elin rusu bile kendini yahudi olarak tanıtıyor. saydığım ülkelere kadar yayılmışlar her türlü düzeni kurup tohumlarını ekmişler anadoluya. bunlar da kendi fikirlerini savunuyor sanıyorlar yazık.
halbuki bu fikirlerin alasını sana enjekte eden zaten bunlar.

geçenlerde gördüm yakıtlı arabaların önüne geçip eylem yapıyorlar, aynı onlar gibi bunlarda. nükleer santraller ile elektrik üretiliyor o kadar zararlı fakat bunu düşünemiyorlar elektrikli araç gelince çok faydalı olacak sanki.
halbuki A kişisi B kişisi bu eylemi yapmalarını istiyor hatta artık bunlara para bile vermiyor sen eylem var de yeter. çıkıp sokağa her şey hakkında eylem yapacak hale gelmişler. çok kolay galeyana geliyorlar.

kim için ne için eylem yaptıkları hakkında fikirleri bile yok artık. yoldaki taş için eylem yapılacak deseler ona bile atlarlar.
fakat konu insanlara gelince orada kendi değerlerini devreye sokuyorlar hemen taraf tutuyorlar yazık.

halbuki dün ile bugün bile aynı değilken, insan kendini bile dünden farklı görüyorken bu kişilere ne oluyor da böyle düşünebiliyorlar ?

özgürlüğümüz ve dünyada ki adalet ne yazık ki birilerinin elinde oyuncak olmuş halde bizde özgürüz sanıp yaşıyoruz.
örneğin ülkeye cumhuriyet ülkesi demek ile bitmiyor, icraat olması gerek. ancak hiç biri yok.

tamamen bir halüsinasyon gibi bir şeyin içindeyiz

anlayana çok güzel şeyler söylüyorum da, ne yazık ki algısı açık çok az insan var.