Evet iyi bir dost fakat cimri , bence arkadaşlığınızda çok para muhabbeti dönüyor. Kendi kişisel finansınızı kendinize saklayın , çok paylaşmayın arkadaşınızla. İyi gidiyor kanka , boşver açmayalım konuyu falan filan geçiştirin. Arkadaşlığa odaklanın paraya değil. Paranın konuşulduğu yerde huzur olmaz, olmadığı yerdede huzur olmaz fakat ikisinin ortasını bulabilirseniz huzuru bulmuş olursunuz
Dostum dediğim kişilerle yolumu ayırdıktan sonra bu tarz gereksiz kafa yorucu konularla karşılaşmıyorum.
Konuyu üşenmeden okudum
@cleiner; abimiz en doğru cevabı vermiş şu şekilde bakacaksın artılar ve eksiler olarak bu insan böyle diyip fazla takılmayacaksın fazla hassas davranınca benim gibi hiç dostunuz olmuyor hayatta
Herkesi karakteri ile kabul etmek lazım, eğer kabul edemeyeceğiniz seviyede ise mesafe koyarak uzaklaşmak en iyisi..
Hocam arkadaşlık ve dostluk arasında bence dağlar kadar fark var. Biz de dışarı çıktığımızda, hesabı ödemek için birbirimizle yarışıyoruz. 1k+ hesaplarda da, mümkün olabildiğince bölüşüyoruz.
Açıkçası hiç böyle karşılık beklenilen bir dostluğum olmadı. 3 sabit arkadaşız. Dışarı çıkacağımızda hangi arabayla çıkıyorsak, diğer 2 kişi, kabul edilmese bile yakıta ortak olur. Birinin dışarıda harcayacak parası yoksa, diğeri karşılar. Asla konusu bile açılmaz. Kimde ne eksik varsa tamamlarız, kimin başı sıkışırsa, nerede veya hangi saatte farketmeksizin gideriz. Bazen iki kişide olmaz, diğeri her şeyi karşılar. Yeri gelir, 2-3 defa üst üste dışarıdaki harcamaları karşıladığım oluyor. Hiç birinde durup “2-3 defadır ben ödüyorum, sıra sizde” demem. Yine olmasın, yine öderim. Zaten varsa hiçbir şekilde defalarca onlar ödetmez. Bilmiyorum, sizinki gibi bir dostluğum olsun istemezdim. Şahsen tahammül edebileceğimi düşünmüyorum.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.