Az önce 20 den fazla kişiyi engelleyen bir arkadaş konu açmış, normalde konunun altına mesaj olarak yazacaktım fakat engellendiğim için yazamadığımı farkettim. Sonra dedim ki kendi kendime yahu bunu herkes okusun ortak bir noktada buluşsunlar çünkü son olaylar bizim milli güvenliğimizi tehlikeye atıyor. Direk mesajımı yapıştırıyorum, arkadaş bir argüman sunmuştu "Filistinde doğsan ve böyle bir durumda olsan ne yapardın" gibisinden, o yüzden mesajım böyle başlıyor bilginize.
"Merhaba, sanırım beni de engellemişsiniz. Bugüne kadar Siyonizm propagandası yapmadım. Rica etsem tam olarak neden engellediğinizi sorabilir miyim? Bu arada argümanlarınız da gerçekten çok kalıplaşmış argümanlar, peki Doğu Türkistan da doğsalar ne olacaktı? Yada Suriye? Yada dünya ile iletişimi olmayan ilkel bir kabile? Bu böyle uzar ve gider diğer mesajımda da belirttiğim gibi, akıl sağlığı yerinde olan biri hiç bir şekilde bu savaşta bir tarafı tutmaz çünkü iki tarafta da siviller ölüyor. Ama bu savaşta taraf tutan kişiler bir tarafın ölmesini hoş gören kişilerdir. Bu milletle geçmişte ki ihanetlerini ve kahpeliklerini bir kenara koyuyorum şu an için, bu durumlar nasıl başladı son olayda? Hamas denilen terör örgütü aniden festivale pubg den iner gibi inerek tüm sivilleri katletti. Orada turistler de vardı, bir sürü video çıktı kaçırılanlar, cesedine eziyet edilenler vs. vs. ve kendi gözlerime gördüm ilk gün bu olayı destekleyen o kadar çok kişi vardı ki kendi kendime dedim "Yahu bu insanlar hasta mı? Ne olursa olsun hiç bir şeyden haberi olmayan insanların üstüne inip öldürmek nedir?" ve yine düşündüm "İsrail'e çok büyük bir koz verdiler maksimum 1-2 haftaya yapacakları şeylerden protestolar başlar" ve düşündüğüm gibi de oldu. Şu an bu saldırıyı yapan hamas denilen terör örgütü, masum filistin halkını savunabiliyor mu? Haması destekleyen filistin parlamentosu sivil halkı koruyabiliyor mu? Taraflar birbirine medyadan racon kesip duruyor, peki bu durumda ne oluyor? Sivil halk katlediliyor. Bunları da bir kenara koydum, bugün yapılan olaylara ne demeli? Konsolosluk önünü basmalar, ABD üssüne araba sürmeler, polise zorluk çıkarmalar. Bu sözüm bunları yapanlara ve destek verenleredir: Yahu bu ülke sizin mabadınız mı da olana bitene karışıyorsunuz? Orada konsoloslukta işini yapan sivilin ne suçu var? Orada işini yapan polise zorluk çıkarma hakkını nereden alıyorsun? O ABD üssüne gidip diplomatik sorunlar çıkarmaya çalışıyorsun? Yani uzun lafımın kısası burada bir tarafı desteklemek yerine sivil halkı destekleyip insanların katledilmesinin bitmesi için gerekenleri yapmaktır, boş beleş işleri körükleyen şeyler ile daha çok filistin halkına zarar verirsiniz, çünkü karşısında ki düşman çok güçlü bir düşman burada boş nağralar atarak yenilecek bir düşman değil."