mertfarukgul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap için teşekkür ederim ancak bu anladığım kadarı ile 2 bilgisayar için yapılmış bir sistem, ben tek bilgisayar üzerinde 2 ekran kartı kullanıyorum ve onlar arasında sadece görüntü geçişi yapmak istiyorum
Bilgisayarınızın BIOS'una girerek, birden fazla ekran kartını etkinleştirmek veya ayarları yapılandırmak için gerekli adımları takip edin. Bazı anakartlar, BIOS ayarlarında "Multiple GPU" veya "Multi-GPU Configuration" gibi seçeneklere sahip olabilir.
İşletim sisteminizdeki ekran kartı ayarlarını kontrol ederek, her bir ekran kartının doğru şekilde algılandığından ve yapılandırıldığından emin olun. Bu ayarlar, masaüstü genişletme, çift ekran veya SLI/CrossFire gibi seçenekleri içerebilir.
Her bir ekran kartına bağlı olan monitörleri doğru şekilde bağladığınızdan emin olun. Genellikle, her bir ekran kartında bulunan bağlantı noktalarını (HDMI, DisplayPort, vb.) kullanarak monitörleri bağlamanız gerekecektir.
Not: İki farklı ekran kartı aynı anda çalışırken, bazı sürücü veya uyumluluk sorunları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, her iki ekran kartının da sorunsuz bir şekilde çalışması için güncel sürücülerin yanı sıra, çeşitli oyun ve uygulamalarda test yapmanız önemlidir. Ayrıca, bazı oyunlar veya uygulamalar sadece bir ekran kartını destekleyebilir, bu nedenle her zaman desteklenen ekran kartını kontrol etmek önemlidir.

Diğer bir seçenek, her iki ekran kartı arasında manuel bir geçiş yapmak yerine, tek bir ekran kartı seçmek olabilir. Örneğin, AMD ekran kartı kullanırken Windows işletim sistemi için sanal bir makine (virtual machine) kullanarak Nvidia ekran kartınızı kullanabilirsiniz. Bu şekilde, sadece sanal makineyi çalıştırarak ekran kartı geçişini sağlayabilirsiniz.