Ben sanayide makine dişli imalatı işinde uğraşıyorum ve iş yeri açarsam güzel geliri var ama makineler şuan 500k ve 1m bandında ve daha anahtarlar veya iş yeri kiralama maliyetini söylemiyorum ben usta olup iş yeri açana kadar ne kadar olur bilemem ve yaptığım işte usta kıtlığı da var kararsız kaldım şunu da belirteyim bir sosyal hayatım yok sanayide zaten bu mümkün değil
Ama dediğiniz de mantıklı sanayi gerçektende parası olan bir yer
İşinizde ustalaşırsanız kendinize uygun bir iş modeli de bulabilirsiniz. Parasını bir yere bağlamak isteyen insan çok. İş yerini açıp belirli kısmına ortak edebilirsiniz. Çalıştığınız yer yeni bir departman oluşturabilir. Büyük çaplı değil küçük çaplı başlayabilirsiniz ve büyük işleri komisyonla dışarıya yaptırabilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir ancak günümüzde para iş erbablığında. İnternetten kazanç maalesef otomat bir sistem değil. Kimsenin adına konuşmayayım ama ben şahsen PC başında oturmaktan ve sürekli çalışmaktan hem bel sıkıntıları hem de göz rahatsızlıkları çekiyorum. Günlük 10 ila 14 saat çalışmam var. Profesyonel hayatımda da aynı işi yapıyorum ve dolayısıyla sosyal hayatım neredeyse yok denecek kadar az. Siz nasıl bir sektör bulmayı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama inanın internet mecralarında da en az sanayideki kadar çalışmanız gerekli. Burada sektör kelimesinin altını çiziyorum çünkü her sektör kazandırmaz ve sektör bulmakta çok zor. Buna karşılık herkesin yaptığı bir işi yaparak kazanmanız için o işte ustalaşmış olmanız gerekli. Benim naçizane tavsiyem bir iş kolunda bilginiz var: geliştirin ve kendi işinizi kurun. İnanın dijitalden kazanacağınız para, oradan kazanacağınızın/kazanma ihtimaliniz olan paranın yarısı etmez. Bu demek değil ki bizler kazanmıyoruz bedava yapıyoruz veya siz kazanamazsınız. Sanayide dönen paraları biliyorum inanın yarısını bile kazanamazsınız. Elbette sanayide sizin sektörün kazancı nedir bilemiyorum. Aralıklı olarak sanayiye gidiyorum ve sanayide dükkanı olan dostlarımdan dolayı size ortalama şöyle bir fiyat vereyim. Tabii siz daha iyisini biliyorsunuzdur ancak en azından bizim memlekette fiyatlar böyle. Bir kaporta/boya ustasının günlüğü 25-30k bandında. Motor ustaları günü 100k-150k'dan kapatıyor. İnternette size nasıl bir iş GÜNLÜK bu kazançları sağlayacak? Şaşarım.