sizin bana yazdığınız sap saman vardı ya. işte bu buna örnek.
Ülkeyi ülke yapan belirli kriterler vardır. Tarihi, dini, DİLİ. bunlar korunur kollanır. siz 3-5 cahilin fok balığı gibi konuşma saçmalığını Atatürkün reformlarıyla bağdaştırıyorsunuz. ve benim nazarımda bu mesajınızdan sonra sizde artık cahiller diye ötekileştirdiğim bölümde yerinizi aldınız. insanların hassas değerleri vardır. onları bu işin içine karıştırmayalım Atatürk gibi.
Hocam sizin insanları sınıflandırma ve kategorize etme gibi bir hobiniz var anladığım kadarıyla. Benim için problem yok sizin beni cahil görmeniz konusunda. Şunu bilin ki Atatürk zamanında bile dil değişmiştir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Ben dilimiz fok balığı gibi konuşanların istediği gibi olsun demiyorum. Anlamamakta ısrarcısınız son kez özet geçiyorum.
Özet: İnsanlar diledikleri gibi konuşabilir, yazabilir. Sizin kişisel hak ve özgürlüklerinize müdahale etmediği sürece özgürdür. Bu kişiler böyle konuşuyor diye dil değişmez, değişecekse de o dilin değişim zamanı gelmiştir ve halk böyle istiyordur. İsterseniz hepsini dar ağacında sallandırın, o dil yine de değişecektir. Tıpkı Türkçe'nin sürekli değiştiği gibi.
Ayrıca, fok balığı gibi konuşan insanları cehalet ve kültürsüzlükle suçlamak kimsenin haddi değildir. Birine cahil demekte en büyük cehalettir. Bir insan bir dili konuşamıyor ya da yanlış konuşuyor, ya da yanlış konuşmak istiyor diye yaftalanamaz. İnsanoğlu değişir, bugün bu şekilde konuşuyor diye dışlanamaz. Yarın doğrusunu konuşur çünkü öğrenir. Yoksa kutuplaşılır ve ayrışılır. Dil bir araçtır ve önemli olan insan olmaktır. Bu zamana kadar değişen Türkçemiz için kimsenin geceleri uykusunun kaçtığını düşünmüyorum. Burada klavye başında boş dil faşizmi yapmayın.