angelicmoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar dostum dediğim bir adam var. Az önce tatsız bir muhabbet yaptık. İnsanlar nasıl böyle olabiliyor anlamış değilim..
Aylık net 13 bin TL sadece borç ödüyorum. Yeme içme, gezme, mazot vs. hepsi hariç. 7200 TL kredi kartı, 3500 kredi, 3000 2. kredi.
Arkadaşlarım ve dostlarım da borçlarımı bilirler.
En yakın arkadaşım yemek ısmarla da yiyelim dedi. Yani ısmarlayamayacak gücüm yok ama borcum olduğunu bu ara çok açılmamam gerektiğini söyledim.
Ne oldu ki bir yemek değil mi geçen ben ısmarlamadım mı dedi. Sürekli bunu yapar. Bir şey yapar ve karşılığını ister.
1 lira borcum yok diye de övünen bir arkadaş.
Araba aldım direksiyona kılıf aldı, 6 ay sonra kendi bir araç aldı sen de şunu mu alıyorsun arabaya deyip onu aldırdı.
Drone aldım drone'a hafıza kartı aldım. Yarısını ben ödeyeyim dedi. Tamam dedim. Aradan 1-2 hafta geçti Ps4 aldı. Pes 2019 almış oyun olarak. 400'e aldı. 200'ünü sana yazdım haberin olsun dedi.. Aradan 1 hafta geçti dün akşam bana 200 tl borcun var zaten ordan düşerim dedi. Ne borcu dedim Pes aldık ya ondan dedi..
Borsadan bu arkadaşa 2 ayda 30 bin tl kazandırdım. Al sat yaptırarak..
Ben de çıkıştım. Oğlum bir şey yapıyorsan karşılığını bekleme. Karşılık bekliyorsan da yapma dedim.
Bana cevabı yaptıklarımızın karşılığını bekleseydik neler neler isterdik dedi. Sanki beni bugünlere getiren yediren, içiren kendiymiş gibi konuşmalarını görseniz..
Ama bu arkadaşım her aradığımda gelen, ölüme gitsem gelecek bir adam.
Şuradayım canım sıkkın gel tak gelir 5 dakikada orda olur. Para lazım gönder derim çıkarır 10 bini hiçbir şey demeden gönderir. Ama bu karşılık bekleme huyu beni çok üzüyor..
Ki ben ne yaparsa yapsın karşılık beklesin ya da beklemesin, istesin ya da istemesin 100 liraya bir şey aldı yedik mi parasını hemen istemez ama ben ayrılınca 50 TL'sini gönderirim. Onun arabasıyla mı gezdik 100 km yol mu yaptık. Araba 3 lira yaktı 150 tlsini gönderirim. Bilmiyorum nasıl olacak bu işler..
Genelde insanlar huylarından vazgeçmez hocam bir çok insan var bir gün bu sebepten birbirinizi kaybedersiniz ama üzülürsünüz. Bi gün yaptığı sırada kırmadan anlatabilirsin ama kırılmaz ise...