By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önemli değil hocam. savunduğunuz şey dışında başka şeylerde söylediniz. onları da cevaplamış olduk. bu tarz yazmanın kendisini karizmatik gösterdiğini düşünen adam cahil adamdır bana göre.

Cahil Kime Denir?

Cehâlet veya cehl sözlükte “bilmemek” anlamına gelir. Bu iki kavramın fıkıh terimi olarak kullanılışında ise genellikle şu farklılık göze çarpar: Cehl kişinin inanç, söz veya davranışları konusundaki bilgisizliğini, cehâlet ise kendi dışında kalan durumlara ilişkin bilinmezliği ifade eder.

bunu da açıkladığımıza göre sorun kalmamıştır diye düşünüyorum
Hocam sizin benim hakkımda ne düşündüğünüz benim için bir şey ifade etmiyor. Cahil görebilirsiniz, bu sizin bakış açınızdır saygı duyarım. Ama kişi kendinden bilir işi demişler. Benim karizmatik görünme gibi bir çabam yok, ya da farklı olmak gibi. Rahmetli babamın üzerine yemin ediyorum saf düşüncelerim bunlar.

Karşısındaki insanı anlamak yerine cahil sıfatını yapıştırmak için çaba sarf etmek ne kadar asil ve kültürlü bir hareket bu da tartışılır tabi.

İnanın hiç bir sonuca ulaşmadı konuşmamız. Ben sadece insanların sınıflandırılmaması ve anlamaya çalışmak gerektiğini savunuyorum. Bunun anti tezini üretemiyor ve direkt cehaletle suçluyorsunuz. Kendinizce sohbeti bir kaç özlü sözle sonlandırıyorsunuz

Tamam hocam sorun değil ben CAHİLİM. Bu sizi mutlu edecekse sohbetimiz bu şekilde sonlansın

Teşekkür ederim sohbetiniz için.