Hocam bu mantıkla bakarsanız cinsel tercihleri için de insanları yargılamak serbest olur. Eş cinsel birine de iş verilmesin, ölsünler o zaman.
Ben fikirlerimde gayet samimiyim ve insanları ayrıştıran zihniyeti tehlikeli buluyorum.
Sizin samimiyetsiz dediğiniz düşünce tarzı tam tersine birleştirici bir bakış açısı. R10da yazı ile samimiyetime karar vermeniz, önceki düşüncede olduğu gibi yine bir ön yargı.
Kimseye şirin görünme çabam yok, muhalefet olmak için de yazmadım. Bu benim bakış açım ve insanlar sizden farklı düşünebilir ve sizden farklı düşündü diye samimiyetsizlikle suçlamanız yine yanlış

Sevseniz de sevmeseniz de sizden farklı insanlar olacak ve saygı duymak, kabul etmek zorundasınız.
Hiç kimse sizinle aynı şeyleri düşünmek ya da yapmak zorunda değil önce bunu kabul etmelisiniz.
Sizden ricam, yurtdışındaki programları izleyin, eğer İngilizceniz varsa İngilizcenin içinden geçtiklerini göreceksiniz. Yazışma dillerini zaten saymıyorum bile.
hocam ben dil bilimciyim. 6 dil konuşuyorum. yabancı dillerde insanların nasıl konuştuğunu gayet iyi biliyorum. ingilizceyi örnek vermişsiniz, bizde olduğu kadar, yahut abarttığınız kadar değil malesef bu bir.
mesela başka bir dilden örnek vereyim,
rusça,
noktalama işaretlerine dikkat etmezseniz cümlenin anlamı değişir, ya da bir anlamı olmaz, karşı taraf sizi anlamayabilir. bakın noktalama işaretleri diyorum !
gibi
gibi
herşeyi geçtim, avrupadan örnek alacağımız bir bu mu var sizce ?
malesef iktidarın da sık sık kullandığı gibi, işimize gelince avrupada böyle, işimize gelmeyince avrupanın adı geçmez.
sizin savunduğunuz düşüncenin gerçek hayatta yeri yok, kıyafetine bakma, konuşmasına bakma, fikirlerine bakma, ee neye bakıpta bir insan hakkında fikir sahibi olacağız ? bana bunu açıklar mısınız ? var mı böyle mantık ? böyle dünya ?
insan olduğu için saygı duyacakmışız, hayır efendim, bir canlı sırf insan diye ona saygı duymak zorunda değilim. kim çıkarıyor bunları anlamış da değilim. tecavüzcü ya da terörist adama sırf insan diye saygı mı duyacağım şimdi ?
+hmmm evet yolda yürüyen bir kadına tecavüz etmişsiniz. insan olduğunuz için size saygı duyuyorum.
bu mu abi ?