Çok güzel ve bilgilendirici bir yorum. Doktorlarımız sanırım kadın burunlarına alışmış. Burun ucu kalkık, yay şeklinde erkek burunları görür oldum etrafta hep.
Pandemi öncesine kadar kadınlar burun estetiğini daha fazla tercih ediyordu. Erkekler ise daha az. Sanırım evde geçirilen zamanda sürekli aynaya bakmaktan ya da sosyal medyada sürekli zaman geçirmekten dolayı pandemi sonrası erkeklerin burun estetiğine talebi çok arttı.
Türkiye'de ve Dünya'da rinoplasti yapan hemen hemen tüm doktorları tanıyorum. Özellikle Türkiye'de hiç erkek yapmayan doktorlar biliyorum. Ama hasta geldiğinde yok diyemiyorlar ve yapıyorlar. Bunun da etkisi var. Bir de hasta tercihleri nedeniyle de kalkık yapan doktorlar oluyor. Mesela Türkiye'de isim yapmış başarılı nitelendirilen bir çok doktor, hastanın isteklerini dinler ve eğer uygun görmüyorsa dediği şekilde yapmaz. Kendi istediği şekilde yapar. Bu bahsetmiş olduğunuz kalkık ve yapay duran burunların önüne geçmek içindir.
Hazır konu açılmışken yazayım, herkese aynı burun yapılamaz. Herkesin deri, kemik ve kıkırdak yapısı farklıdır. Aynı teknik yapılsa dahi sonuçlar kişiye özeldir. Yalnızca doktorların kendi imzaları söz konusu olabilir ve bunu yapıyor olabilirler.