dogusocial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, 1-2 ay içerisinde dövizin hareketleneceğini düşünüyorum, ve buna bağlı olarak da 0 araç fiyatlarına zam gelmesinden dolayı 2.el piyasasıda hareketlenip ivme kazanacaktır.

Aslında 2.eldeki düşüş gerçekçi değil suni bir düşüş bunun toparlanamalarınıda 2024 ün ilk çeyreğinde göreceğiz.
Hocama katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum. Durgunluğun önemli sebeplerinden birisi bankaların tüketici kredilerini 70k ile sınırlandırması. Kredi muslukları açıldığı anda fiyatlar 1-2 ay önceki seviyelere kısa sürede gelecektir.

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tuhaf halbuki ülkedeki tüm fiyatları fırsatçılar yükseltiyordu şu sıra fırsatçılar dinlenmeye geçtiler sanırım fiyatlar düştüğüne göre . Arz taleple falan alakası yok yani
Buna katılmıyorum hocam kısmen. Arz taleple çok ilgisi var bence bu durumun. Çünkü şu anda satılık araç çok olmasına rağmen alıcı oldukça az. Çünkü krediler kapalı. Bankalar kredi vermiyor, en fazla 70k. Hazırda 300-400k paranız yoksa hiçbir şekilde araba alamazsınız. Herkes takasa yönelmiş durumda ilanları dikkatli incelerseniz. Dolayısıyla krediler açılınca talep tekrar artacağından fiyatlar eski seviyelerinin de üstüne çıkacaktır.