Canınız yanmış olabilir her sektörde olduğu gibi burada da bu tür olaylar oluyor. Fakat bilgi teknolojileri kolay kullanıma sahip ortamlarda gelişebilir. 2FA doğrulama foruma erişimi azaltır. Dolandırıcılar dün vardı, bugün var, yarın da olacak. En güçlü güvenlik sistemi insan öngörüsüdür.
Hiç canım yanmadı aksine. Hiçbir kişi veya siteye güvenmediğim için her zaman tedbirimi alırım kafam rahat olur. Ben mağdur olmadım diye olan onca insanı, dini değerlere küfür içeren konuları da görmezden gelemem.
Kullanıcı deneyimi tabi ki önemli sonuna kadar bu konuda hak veriyorum. İnsanlar artık uzun yazı veya videoları izlemeyecek kadar üşengeç, ona da hak veriyorum. Bu platformdaki üyelerin %45'i hizmet alan müşteriler, %45'i bunlara hizmet sunan satıcılar, %10'da keyfe keder takılanlar. Durum böyleyken kullanıcı deneyiminden feragat edilebilir diye düşünüyorum.
İki adımlı doğrulamanın da güvenliksiz olan uygulamaları var ama en azından var olması bir nebze fayda sağlar. Yoksa işi bilen birisi şuan bu forumu da baştan sona eline alır ona yapabilecek bir şey yok.
@GZR; hocama katılıyorum geçen günlerde elemanın birisi paramı gönder o*** diye konu açtı mesela buda örnek olur bu konu için dolandırılmaktan çok hesabım çalınır da birisi dolandırılır başım ağrır ondan korkarım zorunlu hale getirilip biraz daha önüne geçilmesini sağlar yada farklı güvenlik önlemleri ayda 1 kimlik doğrulama gibi ek olarak