looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu web sitelerinin sahipleri mi dava açıyor yoksa avukat durumdan vazife mi çıkarıyor. Buadam anormal bir şekilde çok sayıda böyle dava takip ediyorsa haksoz kazanç amaçlı kanun boşluklarını kullnıyor demektir.
Bir ara karikatürist paylaşımları ve bir şarkıcının link paylaşımı bile ceza almıştı.

Cezaevinde yatmak apayrı bir şey. Ben 2 yıl kadar cezaevi inşaatında çalıştım.
Bence herkes hayatında bir kere en az 3 günlüğüne cezaevinde misafir olarak kalmalı. O zaman ülkede suç oranları ciddi anlamda düşer. Bunu yaşamayan bilmez.
Web site sahibi bu avukatlık bürosuna vekalet vermiş. Bahsi geçen avukatlık bürosu kafalarına göre web siteleri tarıyor kimden ne kopartırız diye araştırıyor ve ensene yapışıyor hocam. Yani şöyle dediğim gibi benim 7-8 yıl önce lise öğrencilik zamanımda amatör olarak yaptığım ve 1 lira gelir bile etmediğim web site için bana dava açıp 25 bin lira haraç istiyor. Açık açık arayıp benden haraç istediler evet, 25 bin lira verin konuyu kapatalım eğer vermezseniz dava açarız daha çok para kaybedersiniz dediler. Hukuk tarafında çok net bir açık var mevzuatın düzenlenmesi lazım yoksa benim gibi 1 lira gelir bile etmeyen bir çok kişi üzerinden kazanç elde ediyor bunlar.