Kadın erkek, yaşlı, çocuk demeden sokakta gördüğüm herkesin burun kemiğinden yanaklarına doğru uzanan yara bantları mevcut. Nereye kafamı çevirsem aynı.
Daha 21 yaşına kadar devam eden burun gelişimini önemsemeden 18 yaşındakiler dahi yaptırıyor bu estetiği.
Burnunda hiçbir problemi olmayıp, sırf ucu havaya kalksın diye olanları boşverdim gayet estetik maskülen burna sahip erkekler dahi kız gibi burun yaptırıyor. Erkeğe özellikle yakışmıyor. Bilmiyorum belki cinsel yönelimi farklıdır yadırgayamam.
Saç ekimini anlayabiliyorum ama dudak estetiğini hiç anlayamadığım gibi bazı vakalardaki burun estetiğine de bir anlam verememekteyim.
Burun kemikleri kadınlarda 17 erkeklerde 18 yaşında gelişimini tamamlıyor. Ancak burun tüm hayat boyunca gelişmeye devam ediyor. Yani aslında 17-18 yaşlarından itibaren yapılabilir. Şu anda geçtiğimiz yıllara göre burun estetiğine ilgide azalma olduğunu da söyleyebilirim.
Peki neden herkes burun estetiği yaptırıyordu? Ya da halen yaptırıyor? Çünkü Türkiye artık burun estetiği konusunda en iyisi diyebiliriz. Bundan 6-7 yıl önce %10-20 güzel burunlar yapan doktor varken şu anda %90 civarı iyi burunlar yapan doktor var.
Erkeklerde bahsedilen durumda kötü yapılan estetiğe işaret. Maskülen ifade korunarak yapılabilir ve bunun çok fazla örneğini gördüm. Ancak bir çok kişi bunu çok dikkate almadığı için bir süre sonra yeniden ameliyat olmak durumunda kalıyor. Düzgün yapılmış burun estetiğinde ifade değişmiyor, yalnızca yüzde bir güzelleşme oluyor. Bununda yolu doğal burun tercihlerinden geçiyor.