Merhaba arkadaşlar bir kaç yerde yazmıştım bu konu altında da kendi tecrübelerim doğrultusunda yine paylaşmak isterim.
Yapay zekaya içerik yazdırmaktan çekinmeyin. Yapay zekayı yabana atmayın.
Kabaca bildiklerimi aktarmaya çalışacağım. %100 doğrudur, kesindir diye bir şey söz konusu değildir. Kendimce bildiklerimi paylaşıyorum.
1-Yazdıracağınız içerik trend olsun. Başlık ve alt başlıklar seçerken anahtar kelime analizi yapın, uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanın. Arama hacmi yüksek insanların bir sorununu çözen en az bir soruya denk gelen içerik olsun.
2-Yazdırdığınız içeriği hemingway editör gibi araçlarda %100 okunabilir olacak şekilde düzenleyin.
3-Yazıyı mutlaka okuyun. Etken ve edilgen çatılı filler kullanın.
Etken ve Edilgen Çatılı Fiillere 5 Örnek ~ Ders Türkçe (dersturkce.net)
4-Geçiş kelimeleri kullanımına dikkat edin. GPT makale botları bunu yapıyor ama kısıtlı yapıyor siz çeşitlendirmeye çalışın.
Geçiş Kelimeleri Nedir? SEOya Etkisi Nelerdir? - Current Works
5-Chatgpt'nin belirli cümle kalıpları vardır. Bu cümleleri kendinizce tekrar yazmaya çalışın. Bazı yerlerde devrik cümleler kullanın.
6-Zor olacak biliyorum ama mümkünse yazıyı wordpresse kendiniz elle yazarak aktarın. Kopyala yapıştır yapmayın. Özellikle bilmediğiniz editörlerden kopyala yapıştır yaparsanız oluşabilecek fazladan kodlara inanamazsınız.
7-Yazıyı zamanlamayın. Direkt yayınlayın ve her gün farklı adet ve farklı zamanlarda yayınlayın
8-Yazıda teknik bilgiler varsa GPT bulamadığı bilginin yerine en yakın anlamsız bilgiyi ekliyor. ücretsiz GPT kullanıyorsanız ve örnek veriyorum karcher vc6 nın emiş gücünü içeren bir yazı yazıyorsanız bulamadığı bir bilgiyi ya sallıyor ya da en yakın modelin emiş gücünü yazıyor. bu yüzden mutlaka teknik terimlerin doğruluğunu kontrol edin.
Daha çok fazla yazabilirim ama gecenin bu saatinde karışık ve kabaca oldu sanıyorum. Yapay zeka müthiş bir kolaylık. GPT ile makaleler yazmaktan çekinmeyin. Naçizane tavsiyelerim bunlardır. Direkt olarak yayınlamayın mümkün olduğunca kaliteli okunabilir SEO açısından değerli olacak şekilde düzenlemeye çalışın.