Başlıktan da anlaşılacağı gibi çeşitli sektörlerde verilen hizmetlere ait ücretlerin, vizyonsuz bir şekilde çok diplere çekilmesi sorunsalı gerçekten çok canımı sıkıyor. Ben bu arkadaşları suçlamıyorum. Çünkü vizyonları yok. 3 gün emek harcayacağı işe 1.000 TL gibi komik rakamlar ile teklif vermek tamamen saçmalık. Tek örnek bu da değil birden fazla sektörde bu durum aynı.
Bu arkadaşlarımızın acilen ticari bir vizyon kazanması gerekiyor. Eğer bu vizyonu kazanırlarsa ileride yapacakları işlerin kalitesi ve maddi getirisinin yüksek olacağını bilmeliler.

Bakın sevgili dostlar, bir hizmet için emek harcıyorsunuz bu emeğin karşılığını gerçekten alın. Sırf günü kurtarmak adına değil, işi koparmak adına değil, referans çoğaltmak adına değil. Gerçekten iyi bir hizmet verdiğinizi düşünerek söylüyorum, sağladığınız yüksek kalitenin diğer kalitesiz işlerden farkını bu şekilde ortaya koyarsınız. Kalitenizi yüksek tuttuğunuz için referanslarınızda kaliteli olur, referanslarınız kaliteli olduğu için kazanacağınız para sizi daha çok motive eder ve basamakları tırmanırsınız.

Bir diğer konu da şu ucuz iş yaptırmayı seven iş verenler, yaptırdığınız bu iş için inanılmaz miktarda revize isteyeceksiniz ve işi verdiğiniz kişi sizden sürekli para isteyecek, üstüne üstlük siz almak istediğiniz hizmet için bir konu daha açacaksınız " ............ Hizmeti Alınacak" ve içeriğide şu şekilde olacak " daha önce buradan bir arkadaşa vermiştik güzel olanı da bozdu, yapamayacağını söyledi vs. vs." bu sizin hem birkaç kat para ödemenize ve vaktinizin çalınması ile sonuçlanacak.
Eminim benim gibi bir çok arkadaşım burada daha önce başkaları tarafından iç edilen bir projeyi düzeltmek için çok uğraşmıştır.

Evet serzenişim çok fazla ama bu kadarda olmaz be kardeşim. Lütfen işinize vizyon katın, kendinize vizyon katın, işi hakkıyla yapın hakkıyla yaptığınız işin ücretini de ona göre talep edin.

Herkese iyi forumlar, bol müşteriler, bol kazançlar ve iyi hizmetler.