İzledim sevgili dostum, izledim. 2. filmi çok daha iyidir. Fakat genel olarak alternatiflerinden hiçbir farkı yoktur. Vasat altı oyunculuk, klişe senaryo, iğrenç kurgu, en az onun kadar kötü efektler ve daha fazlasıyla siz de evinizde bir cin filmi çekebilirsiniz. 👍🏻
2. ve 3. film, ilk filmin ekmeğini yemek için yapılmıştı. Konu, konu sunumu, oyunculuk ve bütçe açısından, ilk filmdeki kadar gerekli önem verilmediği için devam filmleri vasatın altındaydı.
İlk filmde Burak Özçivit'in kaldığı yer, ailesinin evi, hocanın evi, karısının doğurduğu yer ve gasilhane, çalıştığı mekan ve almanya berlin gibi dış çekimleri içeren toplam
1.5 milyon dolar gibi bu alandaki dönemine göre ortanın üstü bir bütçeyle yapılan filmi, evinizde çekebiliyorsanız şu an çekin bence parayı kırarsınız.
Konu sunumu (kurgu) ve oyunculuğa gelirsek; 2007 yılında yapılan Musallat filminin, gerek kullanılan efektlerin fazla abartıya kaçılmadan yerinde olması, çekim açılarının doğru yapılması, oyuncularında Kurtlar Vadisinin Duran emmisi ve Burak Özçivit gibi usta oyuncularla çalışılmış olması (ki ilginç şekilde bunlara da "vasat oyunculuk" demişsiniz), diğer alternatiflerinden kendisi net şekilde ayırıyordu.
Konusunda her ne kadar cin min olaylarına inanmasam ve şu an artık müslüman olmasam da, Almanya'da çalışan adamın kılığına giren cinin, takıntılı olduğu kızla köyde evlenmesi ve ailesi dahil herkesin adamı köyüne döndü zannederken, aslında adam almanya da para biriktirmeye çalışıp, cinin yıllardır aşık şekilde köyde dolaştığı ve adam her memleketine gelmek için uğraştığında başına uğursuz işler gelmesi, telefonda ailesiyle konuştuğunu düşünürken aslında konuştuğu kişinin telefonda ailesi olmaması gibi bir mantığa oturtulmuş olması, filminde konuyu sondan başa doğru anlatan bir anlatımın tercih edilmiş olması, Türk korku filmleri alanında üzerinde en çok uğraşılmış film yapıyor. Sonra ki filmler, ilk filmin başarısını yemek için özensiz yapıldığından onları bu kategoriye alamasam da, 2007 yılında yapılmış ilk Musallat filmi, bana göre şu ana kadar yapılmış en iyi Türk korku filmidir. Cin min olmasın ne önerirsen diye sorarsan, htr2b: Dönüşüm filmini önerebilirim. Esen kalın
https://www.youtube.com/watch?v=T1OSbxdlQRs